);
Ovog petka izložba križevačkih umjetnica

Ovog petka izložba križevačkih umjetnica

Program ‘Ludbreg petkom’ u organizaciji Centra za kulturu i informiranje Ludbreg, ovog petka, 21. listopada, donosi izložbu slika triju križevačkim slikarica – Marijane Šatrak, Renate Katić i Zorice Majnarić.

Svaka je jedinka za sebe u slikarskom izražavanju, a sve tri zajedno čine jednu lijepu slikovitu cjelinu.

Marijana Šatrak predsjednica je Križevačkog likovnog kruga, aktivno je sudjelovala na preko stotinjak humanitarnih likovnih kolonija diljem Hrvatske i šire te petnaestak skupnih izložbi. Prošle je godine u kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu održala prvu samostalnu izložbu naziva “Strast stvaranja”. Organizira tečajeve, radionice i kolonije. Dopisnica je za prestižni portal za kulturu u Hrvatskoj Impressum – Akademija Art.Voli tehnike akril i ulje na platnu, a nedavno je ilustrirala knjigu “Marta i Ivek” križevačkog književnika za djecu i odrasle Josipa Petrlića- Pjera u tehnici lavirani tuš i upravo na ovoj izložbi naziva “Crno bijelo u boji” predstavlja sebe u tehnici tavirani tuš. Umjetnica voli slikati mrtvu prirodu, prigorske i podravske pejzaže.

Renata Katić rođena u Bjelovaru ,svoje najranije djetinjstvo provela u Donjim Mostima. Mlada se udala, od tada živi i stvara u Poljančanima. Svoj život je podredila majčinstvu i braku. Živi i radi sa suprugom na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu , slikanjem se aktivno bavi preko desetak godina ,voli slikati portrete, pejzaže, mrtvu prirodu. Upoznata je sa svim tehnikama slikarstva pošto je redovito polazila tečajeve slikanja pod vodstvom prof. Zorana Homena,. Aktivna je članica Križevačkog likovnog kruga.

Zorica Majnarić doktorica veterine, radni vijek provela u Križevcima, rođena i djetinjstvo provela u Gorici Miholečkoj, živi i stvara u Križevcima. Polazila je nekoliko tečajeva slikanja pod vodstvom profesora Zorana Homena. Slikarstvo Zorice izrazito je koloristično, te odabire tehnike ulje na platnu, akvarel…Sižei su realistični, gradske vedute ,krajolici,mrtva priroda, cvijeće. Članica je Križevačkog likovnog kruga.

Program otvorenje u dvorcu Batthyany kreće u 18 sati.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content