);
Ovog petka imat ćete priliku ‘upoznati’ Barbaru Celjsku znanu kao Crnu kraljicu

Ovog petka imat ćete priliku ‘upoznati’ Barbaru Celjsku znanu kao Crnu kraljicu

U sklopu programa Ludbreg petkom Centar za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ ovog petka priprema predstavljanje knjige „Crna kraljica 1 2 3” autorice Mirjane Novak Perjanec.

Legende su najljepši dijelovi povijesti, legende počivaju na zrnu zbilje.

One kažu da je nekoć davno postojala žena, očaravajuće ljepote, ali hladna i opaka srca, sama pomisao na nju izazivala je strah i trepet u njenim podanicima, neistomišljenicima, neprijateljima. Njeno ime spominjalo se šaptom, a njena (navodna) djela izazivala su jezu.

Riječ je o Barbari Celjskoj, u legendi poznatoj kao Crnoj kraljici, gospodarici grada Medvedgrada, posljednjoj rimskoj carici, ali i prvoj alkemičarki u Europi.

– Ako volite tajnovite priče ovo je priča za vas i crna i bijela, priča o kraljici koja je, po legendi, bila i dobra i zla. U knjizi se prepliću povijesne činjenice i fikcija što priči daje dodatnu vrijednost. – poručuju organizatori.

Predstavljanje knjige u kojem će sudjelovati autorica Mirjana Novak Perjanec i urednica Silvija Šesto na rasporedu je 7. svibnja u 18 sati u svečanoj dvorani dvorca Batthyany ( Trg Svetog Trojstva 15, I. kat).

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content