U sklopu Dana cikloturizma koji se ove godine održavaju u Ludbregu održat će se i dvije biciklijade. U sklopu tzv. biciklijade na kvadrat biciklisti će moći izabrati između dviju ruta, crazy i happy.

Obje biciklijade održat će se 19. rujna. Start tradicionalne 33. Ludbreške biciklijade, odnosno happy rute, bit će u 16 sati na Trgu Svetog Trojstva. Vozit će se poznatom trasom dužine dvanaestak kilometara: Centar svijeta – Globočec – Čukovec – Sveti Petar – Apatija – Slokovec – Sigetec – Selnik – Ludbreg – Centar svijeta.

Po dolasku biciklista na cilj bit će izvlačenja nagrada, a podijelit će se i grah. Jedna od najstarijih ludbreških manifestacija kontinuiranog trajanja, uz moto koji se svih godina nije mijenjao, a to je rekreacija, nastavit će se u samom Centru svijeta uz zabavno-glazbeni program.

Organizatori, Grad Ludbreg, Turistička zajednica grada Ludbrega i Udruga BSV organiziraju i izazovniju trasu dužine 105 kilometara.

Cilj crazy rute je obići zadane kontrolne točke zadanom trasom u određenim vremenskim limitima. Za ovu trasu organiziran je klizni start od 9 do 11:30 sati. Polazak je na Trgu Svetog Trojstva.

Ruta se iz Centra svijeta u Ludbregu kreće prema Kalniku gdje bicikliste čeka ozbiljan, strmi, ali ne predugi uspon prema planinarskom domu. Nakon planinarskog doma, ruta se kreće valovitim i zabavnim terenom u kojem se izmjenjuju spustevi i „hupseri“ nakon kojih slijedi još jedan uspon kod mjesta Sudovec. Nakon osvajanja i tog izazova, ruta postaje nešto lakša, kreće se sjevernim dijelovima Kalničkog gorja te se nakon više od 100 kilometara divne prirode i nezaboravnih pogleda preko dinamičnog brežuljkastog krajolika vraća u Ludbreg.