Ove nedjelje započinje festival ‘Welcome Spring’ – prva aktivnost je nordijsko hodanje

Ove nedjelje započinje festival ‘Welcome Spring’ – prva aktivnost je nordijsko hodanje

Ludbreg, „centar svijeta“ ovog će mjeseca postati i središte sporta, rekreacije i aktivnog života zahvaljujući novom i zanimljivom festivalu nazvanom „Welcome Spring“ osmišljenom kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju. Welcome Spring će svakog vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska natjecanja praćena zanimljivim popratnim programom.

Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

Festival će započeti u nedjelju, 7. ožujka, nordijskim hodanjem u dužini staze od 10 km. Staza vodi od Ludbrega prema Vinogradima Ludbreškim kroz uglavnom šumske puteve. Ovo festivalsko događanje organizira udruga “Narcisa” Ludbreg koja nordijsko hodanje promovira u sklopu svojih redovitih aktivnosti.

-Udruga Žene u bori protiv raka dojke ‘Narcisa’ od svojih početaka usmjerena je na prevenciju te bolesti i uvijek smo napominjali kako je u tome važna fizička aktivnost, kako za mentalno tako i za fizičko zdravlje. Kod nordijskog hodanja je plus što se sudionici mogu uključiti bez obzira na dob, i mladi i stariji. Naravno, tempo hodanja i trasu mogu prilagoditi svojim mogućnostima. Dodatan plus je i to što su starije osobe stabilnije sa štapovima za nordijsko hodanje, koji su ujedno i jedino ulaganje. – poručuje Gordana Loparić, predsjednica udruge ‘Narcisa’.

Start će biti u 14:30 sati na Otoku mladosti

-Pozivam da svi zainteresirani dođu i koju minuticu ranije kako bi, ukoliko bude više sudionika, imali vremena formirati grupe radi poštivanja epidemioloških mjera. – poručuje Gordana.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content