Već petu godinu zaredom Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ sa svojim suradnicima i volonterima obilježava Dane Bože Hlasteca koji je uz Kerstnera  jedan od najznačajnijih ludbreških kajkavaca.

Ovogodišnja manifestacija započela je otvorenjem izložbe „Poezija umjetnosti“ u izložbenom prostoru dvorca Batthyany na kojoj je sudjelovalo 18 autora – Ljerka Bojovski, Anđelko Brkić, Ana Budija, Marina Dvorski, Željko Ježek, Kristinka Klarić, Ivan Kovačević, Gordana Krpanić, Marija Marcijuš, Vesna Martinjak, Jasna Mihalić, Ljiljana Mišir, Irena Perić, Marija Stipan, Marijana Šatrak, Marijana Vincetić, Radovan Vojvodić i Zdenka Vrabec.

-Ovom izložbom službeno su započeli 5. po redu Dani Bože Hlasteca, manifestacija kojom se Ludbrežani prisjećaju svog sugrađanina i na neki način obilježavaju i ponovno vrednuju njegovo pjesničko djelo. Zahvaljujem kolegici Editi Kutnjak – Zlatar, djelatnicima knjižnice i njenim volonterima što rade na ovakvim projektima, ali i Gradu Ludbregu koji ih podupire u tome. – prilikom otvorenja izložbe poručio je ravnatelj gradske knjižnice Stjepan Stjepić.

Izloženo je ukupno 25 slika inspiriranih Hlastecovim pjesmama. O samim radovima govorili su Štefanija i Zlatko Baranašić koji su sudjelovali u sastavljanju izložbe.

-Na natječaj su pristigli brojni radovi međutim nismo u mogućnosti sve ih izložiti jer jednostavno nemamo mjesta. Kroz ove izabrane slike pokušali smo dočarati jednu priču zime. Imamo prilike vidjeti različite poglede i doživljaje zime. Drago mi je da imamo autore ne samo iz Ludbrega već i šire što znači da se širimo, širimo prijateljstvo, druženje i ljubav prema umjetnosti. – između ostalog poručio je Zlatko Baranašić.

Izložbu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Antun Šimić, a za glazbeni ugođaj pobrinule su se Pajdašice.

Više o ovoj temi moći ćete pročitati u tiskanom izdanju Ludbreških novina.

Izložbu možete razgledati sve do 26. siječnja.