Izložbeni prostor dvorca Batthyany ovog vikenda krase radovi dugogodišnjih članova Likovnog udruženja Ludbreg, Irene Perić, Ljiljane Ivančić, Marije Kovačić, Jadranke Draganić, Vlaste Kudrna i Petra Smolčića.

– Ovo je grupa autora koja se skupila pred nekoliko godina kroz projekt Međugeneracijskog centra likovnih radionica. Radionice smo kasnije nastavili i mimo projekta i tako se priča razvijala. Većina izloženih radova nastala je upravo na skupnim radionicama Likovnog udruženja Ludbreg na kojima nam je najljepše raditi. Imamo, a ujedno i dobijemo, pregršt ideja o tome što slikati, uvijek je neka tematika prisutna, a često mi kažu da im “zadam i neku zadaću”. Svatko slika na svoj način. Ima tu istih motiva, ali ih je svaki autor doživio i prikazao na svoj način. Izloženi radovi naših članova većinom su pejzaži, a tehnika akrilik na papiru, suhi pastel i ulje na platnu. Svi ovi autori redovito slikaju i zbog toga ih zaista moram pohvaliti. – prilikom otvorenja izložbe kazala je predsjednica Likovnog udruženja Ludbreg Elvira Štabi.

Izložbu je otvorio ravnatelj Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” Branko Dijanošić, a ona se održava u sklopu programa “Ludbreg petkom”.

Razgledati je možete još sutra (7.11.) u periodu od 10 do 12 sati i u nedjelju (8.11.) u periodu od 15 do 17 sati.

O AUTORIMA

Irena Perić rođena je 1950. godine u Ludbregu. Na Pedagoškoj akademiji Čakovec diplomirala je 1972. godine i stekla zvanje nastavnice likovnih umjetnosti. Baveći se uglavnom pedagoškim radom, do odlaska u mirovinu nastao je vrlo mali broj slika. Aktivnije slika zadnjih godina otkako je član LUL-a i član likovne radionice projekta Međugeneracijskog centra Ludbreg. Radove je izlagala samo na skupnim izložbama članova LUL-a u rodnom Ludbregu.

Ljiljana Ivančić rođena je 1962. u Ludbregu. Po zanimanju je odgajatelj, nedavno u mirovini. Od malih nogu zamjećuje likovni talent. Aktivno se slikanjem počela baviti tek nedavno, učlanjenjem u LUL. Aktivno sudjeluje u svim aktivnostima udruge kao što su radionice, likovne kolonije i izložbe.

Slikarica Marija Kovačić iz Ludbrega rođena je 1957. godine u Varaždinu. Od najranije mladosti bavi se slikarstvom. U osnovnoj školi nagrađivana je za uspješna likovna ostvarenja. Dugogodišnja je članica LUL-a. Sudjeluje na mnogobrojnim izložbama i likovnim kolonijama u Hrvatskoj. Okušala se u mnogim tehnikama – tuš, tempera, ulje, kiparstvo, kombinirane tehnike. Najdraži su joj sakralni motivi.

Jadranka Draganić rođena je 1960. u Koprivnici. Od malena je sklona slikanju. Aktivno se počela baviti slikanjem kroz radionice koje je LUL održavao po projektu “Živimo zajedno, starimo kvalitetno” gdje uspješno usvaja sve slikarske tehnike i slika razne motive. Kasnije odabire svoj put i najradije slika motive pejzaža i mrtve prirode. Najviše je zadovoljava tehnika suhog pastela i akrilika na platnu. Učlanjenjem u LUL sudjeluje na mnogim zajedničkim izložbama i humanitarnim likovnim kolonijama.

Vlasta Kudrna rođena je 1953. godine. Osnovnu školu pohađala je u Ludbregu, Opću gimnaziju završila u Varaždinu, a PMF biologije u Zagrebu. Pola svog života  živjela je u Slavonskom Brodu, a pola u Ludbregu što ostavlja traga na njezinim radovima. Slikanjem se bavi od malih nogu, aktivnom slikarstvu posvećuje se pristupanjem Likovnom udruženju Ludbreg. Slika najčešće tehnikom suhog pastela i akrilika u ekspresionističkoj maniri. Sudjeluje na skupnim izložbama LUL-a.

Petar Smolčić rođen je 1940. godine. Radio je kao financijsko-administrativni službenik, a nakon toga je do mirovine radio u Gradskom društvu Crvenog križa Ludbreg. Slikati je počeo još u školi. Aktivnije se bavi slikarstvom zadnjih nekoliko godina kada se preko likovne radionice pridružuje Likovnom udruženju Ludbreg. Najčešći motivi su mu zalasci sunca, cvijeće, životinje i zima.