Otvorena zajednička izložba članova Likovnog udruženja Ludbreg

Otvorena zajednička izložba članova Likovnog udruženja Ludbreg

Izložbeni prostor dvorca Batthyany ovog vikenda krase radovi dugogodišnjih članova Likovnog udruženja Ludbreg, Irene Perić, Ljiljane Ivančić, Marije Kovačić, Jadranke Draganić, Vlaste Kudrna i Petra Smolčića.

– Ovo je grupa autora koja se skupila pred nekoliko godina kroz projekt Međugeneracijskog centra likovnih radionica. Radionice smo kasnije nastavili i mimo projekta i tako se priča razvijala. Većina izloženih radova nastala je upravo na skupnim radionicama Likovnog udruženja Ludbreg na kojima nam je najljepše raditi. Imamo, a ujedno i dobijemo, pregršt ideja o tome što slikati, uvijek je neka tematika prisutna, a često mi kažu da im “zadam i neku zadaću”. Svatko slika na svoj način. Ima tu istih motiva, ali ih je svaki autor doživio i prikazao na svoj način. Izloženi radovi naših članova većinom su pejzaži, a tehnika akrilik na papiru, suhi pastel i ulje na platnu. Svi ovi autori redovito slikaju i zbog toga ih zaista moram pohvaliti. – prilikom otvorenja izložbe kazala je predsjednica Likovnog udruženja Ludbreg Elvira Štabi.

Izložbu je otvorio ravnatelj Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” Branko Dijanošić, a ona se održava u sklopu programa “Ludbreg petkom”.

Razgledati je možete još sutra (7.11.) u periodu od 10 do 12 sati i u nedjelju (8.11.) u periodu od 15 do 17 sati.

O AUTORIMA

Irena Perić rođena je 1950. godine u Ludbregu. Na Pedagoškoj akademiji Čakovec diplomirala je 1972. godine i stekla zvanje nastavnice likovnih umjetnosti. Baveći se uglavnom pedagoškim radom, do odlaska u mirovinu nastao je vrlo mali broj slika. Aktivnije slika zadnjih godina otkako je član LUL-a i član likovne radionice projekta Međugeneracijskog centra Ludbreg. Radove je izlagala samo na skupnim izložbama članova LUL-a u rodnom Ludbregu.

Ljiljana Ivančić rođena je 1962. u Ludbregu. Po zanimanju je odgajatelj, nedavno u mirovini. Od malih nogu zamjećuje likovni talent. Aktivno se slikanjem počela baviti tek nedavno, učlanjenjem u LUL. Aktivno sudjeluje u svim aktivnostima udruge kao što su radionice, likovne kolonije i izložbe.

Slikarica Marija Kovačić iz Ludbrega rođena je 1957. godine u Varaždinu. Od najranije mladosti bavi se slikarstvom. U osnovnoj školi nagrađivana je za uspješna likovna ostvarenja. Dugogodišnja je članica LUL-a. Sudjeluje na mnogobrojnim izložbama i likovnim kolonijama u Hrvatskoj. Okušala se u mnogim tehnikama – tuš, tempera, ulje, kiparstvo, kombinirane tehnike. Najdraži su joj sakralni motivi.

Jadranka Draganić rođena je 1960. u Koprivnici. Od malena je sklona slikanju. Aktivno se počela baviti slikanjem kroz radionice koje je LUL održavao po projektu “Živimo zajedno, starimo kvalitetno” gdje uspješno usvaja sve slikarske tehnike i slika razne motive. Kasnije odabire svoj put i najradije slika motive pejzaža i mrtve prirode. Najviše je zadovoljava tehnika suhog pastela i akrilika na platnu. Učlanjenjem u LUL sudjeluje na mnogim zajedničkim izložbama i humanitarnim likovnim kolonijama.

Vlasta Kudrna rođena je 1953. godine. Osnovnu školu pohađala je u Ludbregu, Opću gimnaziju završila u Varaždinu, a PMF biologije u Zagrebu. Pola svog života  živjela je u Slavonskom Brodu, a pola u Ludbregu što ostavlja traga na njezinim radovima. Slikanjem se bavi od malih nogu, aktivnom slikarstvu posvećuje se pristupanjem Likovnom udruženju Ludbreg. Slika najčešće tehnikom suhog pastela i akrilika u ekspresionističkoj maniri. Sudjeluje na skupnim izložbama LUL-a.

Petar Smolčić rođen je 1940. godine. Radio je kao financijsko-administrativni službenik, a nakon toga je do mirovine radio u Gradskom društvu Crvenog križa Ludbreg. Slikati je počeo još u školi. Aktivnije se bavi slikarstvom zadnjih nekoliko godina kada se preko likovne radionice pridružuje Likovnom udruženju Ludbreg. Najčešći motivi su mu zalasci sunca, cvijeće, životinje i zima.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content