Otvorena prigodna izložba sakralnih motiva autorice Marije Kovačić

Otvorena prigodna izložba sakralnih motiva autorice Marije Kovačić

‘Najbolje se osjećam kad slikam sakralne motive’

U sklopu programa ‘Ludbreg petkom’ i ‘Dani ludbreške Svete nedjelje’ u izložbenom prostoru dvorca Batthyany otvorena je prigodna izložba slika sa sakralnim motivima autorice Marije Kovačić koju je slikanje privlačilo od malih nogu.

– Slikanje me počelo zanimati već u osnovnoj školi, a kroz godine se interes samo produbljivao. Nakon zaposlenja, na nagovor nekih meni dragih osoba, krenula sam izlagati. Bilo je tu i samostalnih i skupnih izložbi. Eksperimentirala sam s različitim tehnikama i motivima da bi došla do zaključka da se najbolje osjećam slikajući sakralne motive. Moje eksperimentiranje vidi se i u ovoj izložbi jer se njome protežu različiti materijali. Tu je emajl, drvo, platno pa čak i zlatni listići. – objasnila je Marija koja je ludbreškoj publici predstavila s 23 rada različitih dimenzija, rađena različitim tehnikama.

– Ima pastela, ulja na platnu, kombiniranih tehnika..Najstarija slika rađena je 2013. godine, a ostatak je nastao u protekle 3 godine. Nadam se da će posjetitelji kroz moje slike osjetiti barem dio spokoja koji ja osjećam kad ih slika. istaknula je autorica koju možda poznajete i kao autoricu 610 pisanica izloženih u Župnoj crkvi povodom 610. godišnjice čuda u Ludbregu.

Izložbu je otvorio ravnatelj Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ Branko Dijanošić. – Marija je već izlagala u sklopu našeg programa ‘Ludbreg petkom’, ali je tada bila dio skupne izložbe članova LUL-a. Drago mi je da smo još tada, dakle krajem prošle godine, uspjeli dogovoriti ovu izložbu koja se tematski savršeno paše s manifestacijom koja se trenutno odvija ovdje u Ludbregu. – poručio je ravnatelj.

Program otvorenja dodatno su uveličale Štefica, Mihael i Marta Šarec koje su za publiku izvele dvije prigodne pjesme.

Za kraj napomenimo kako se izložba se može razgledati do nedjelje i to u vremenu od 10 do 18 sati.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content