U izložbeni prostor dvorca Batthyany uselili su novi izložbeni eksponati koji oduševljavaju i velike i male.

Riječ je o ručno rađenim predmetima od drveta te žice i konca koje izrađuju supružnici Matija Bobek i Marija Vugrinec Bobek. Iako su i u privatnom i u poslovnom životu već jako dobro uigran tim, ovo im je prva zajednička izložba.

Matijina domena su drveni predmeti i drvene igračke koje oblikuje od drveta i drugih prirodnih materijala koje pronalazi u okolišu.

Priroda i moje zvanje me potaknulo da se uključim u jednu takvu priču izrade drvenih predmeta. Vidim nešto u prirodi što me podsjeća na nešto i jednostavno ne odustajem od toga dok ne završim. – kaže Matija koji je po struci pedagog.

Završio je Višu učiteljsku školu u Čakovcu, a danas je član Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika. Sviranje glazbenih instrumenata, vještina žongliranja i ostala vizualna umijeća još su neke od vještina kojima Matija raspolaže.

Marija pak uživa u izradi unikatnog nakita od žice i konca te raznih instalacija kojima ukrašava već postojeće konstrukcije lustera.

Ovakve ukrasne predmete izrađujem već 5 godina. Počelo je s nekim malim predmetima, broševima, životinjicama i raznim kopčicama, a pretvorilo se u instalacije, lustere, slike i slično, tako da mašti nema kraja. Inspiraciju pronalazim svuda, u prirodi, obitelji, šarenilu… – objašnjava Marija.

Ovu veselu izložbu možete razgledati u subotu (18. srpnja) i nedjelju (19. srpnja) u periodu od 16 do 18 sati te u ponedjeljka (20. srpnja) od 10 do 12 sati.

U sklopu izložbe održat će se jednako tako zanimljiva radionica za predškolarce i osnovnoškolce nižih razreda. Besplatna radionica nosi naziv „Kao prvo-zagonetno drvo”, a održat će se u ponedjeljak 20. srpnja s početkom u 10 sati u atriju dvorca Batthyany. Vodit će je Matija Bobek. Djeca će kroz istraživačku igru, pripovijedanje i promišljanje razvijati svoju kreativnost i učiti rukovati drvom i ostalim elementima iz prirode.

-Cilj je probuditi motivaciju kod djece i želju da sami nešto naprave. – poručio je Matija Bobek.

Za besplatno sudjelovanje u sklopu individualnog dolaska svoje mališane možete prijaviti OVDJE.