);
Otvorena izložba ljubavnih pjesama autora Vlade Mihaljevića Kantora

Otvorena izložba ljubavnih pjesama autora Vlade Mihaljevića Kantora

Svake godine, 8. ožujka obilježava se Međunarodni dan žena. Brojnim kulturnim događanjima nastoji se skrenuti pozornost na postignuća i rodnu ravnopravnost žena u brojnim područjima.

U obilježavanje Dana žena prigodnim se programom uključila i Gradska knjižnica i čitaonica ‘Mladen Kerstner’. U njenoj organizaciji održano je otvorenje izložbe ljubavnih pjesama autora Vlade Mihaljevića Kantora.

Izložba ‘Čudesna’ sastoji se od petnaestak pjesama koje govore o ljubavi prema ženi, ali i međusobnoj ljubavi između muškarca i žene.

-Žena je uvijek čudesna, baš kao što i naziv izložbe govori. Zbog toga nema smisla pisati ni o čemu nego o ženi i ljubavi, o pravoj ljubavi. To je najbolja tema. – naglašava autor.

Program otvorenja moderirala je Zdenka Moslavac.

– Kada me Kantor zamolio da moderiram prvo otvorenje izložbe poezija za jedno Valentinovo pomislila sam da se čovjek zabunio, ali kada sam vidjela tu ljepotu shvatila sam da tek kad ruža propjeva pjesmom i kad pjesma procvate ružom da je tek onda to jedan predivan spoj. – opisala je Zdenka koja je kroz jednosatni program predstavila i interpretirala desetak Kantorovih pjesama.

Za glazbeni dio pobrinuo se sam autor koji je kao srednjoškolac završio Glazbenu školu u Varaždinu i u studentskim danima radio kao pjevač u Hrvatskom narodnom kazalištu. Glazba je uz pisanje stihova njegova najveća strast.

Uz pratnju Denisa Hajdarovića na tamburi i samostalnu pratnju na gitari otpjevao je nekoliko pjesama – neke svojih omiljenih kantautora pjesnika, a neke tradicionalne međimurske. Među njima bilo je i Balaševićevih balada.

Po završetku programa posjetitelji su mogli izabrati i prigodnu ljubavnu pjesmu autora isprintanu na A4 formatu papira kao poklon.

– Ovaj događaj koji je veličao ljubav prema ženi bio je idealna prilika za preispitati vlastiti odnos prema ženama u svom životu – što eventualno u tom odnosu mogu promijeniti ili poboljšati? – poručuju iz gradske knjižnice.

Za kraj spomenimo još kako je izložba otvorena do kraja tjedan i može se svakodnevno razgledati u okrugloj dvorani Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’.


O Vladimiru Mihaljeviću Kantoru

Vladimir Mihaljević Kantor rođen je u Maloj Subotici, 1954. godine. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu filozofiju i jugoslavenske jezike i književnost. Još za studentskih dana radio je kao pjevač u Hrvatskom narodnom kazalištu, a nakon diplome zapošljava se u Graditeljskoj školi u Čakovcu gdje dočekuje mirovinu. Aktivan je u crkvenom zboru u kojem svira. Uz to, cijelo vrijeme i piše.

Objavio je nekoliko monografija o kulturno – umjetničkim društvima na području Međimurja, glazbenu antologiju međimurskih popijevki, slikovnice, zbirke poezije, uredio je i monografiju etnografske zbirke Lucije Krnjak ‘Moja baština’, a zabilježio je i brojne glazbene nastupe.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content