);
Otvorena izložba fotografija Branka Težaka

Otvorena izložba fotografija Branka Težaka

Ispred Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak u Ludbregu otvorena je izložba fotografija Branka Težaka pod nazivom ‘Čovjek i priroda’. Izložba je tematska pa je otvorena u četvrtak 22. travnja na sam Dan planete Zemlje. Fotografije autora Branka Težaka izložene su u dvama prozorskim izlozima Gradske knjižnice i čitaonice Mladen Kerstner koja je i organizator ove prigodne izložbe.

Branko je rodom iz Ivanca, a fotografijom se počeo baviti u šestom razredu osnovne škole. Svoje radove počeo je izlagati od 1978. godine, a sudjelovao je na mnogobrojnim izložbama fotografija te osvajao brojne nagrade.

-Branko Težak se profesionalno počeo baviti fotografijom 1983. godine i iza njega je trinaest samostalnih izložbi od čega su tri u inozemstvu. Kao autor sudjelovao je na više od tristo izložbi fotografija na svim kontinentima pa čak i na Novom Zelandu. Godine 2010. izdaje knjigu pod nazivom ‘Fotografija’ u kojoj je predstavio svojih osamdeset crno-bijelih fotografija. Branko je još uvijek aktivan i radi u foto agenciji te kao fotoreporter za više novinskih kuća – rekao je Stjepan Stjepić, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Mladen Kerstner.  

-Ovdje je izloženo dvadeset mojih fotografija na temu ptica močvarica. Fotografije sam snimio u okolici Ivanca i Trakošćana, a prilikom snimanja prevalio sam oko 450 kilometara. Zahvaljujem se Ludbrežanima koji su došli na otvorenje izložbe, ravnatelju Stjepiću što me pozvao kao i mojoj obitelji, a posebno unucima – rekao je Branko Težak prigodom otvorenja.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content