);
Otvorena izložba crno-bijelih fotografija u dvorcu Batthyany

Otvorena izložba crno-bijelih fotografija u dvorcu Batthyany

‘Haustori vrani, haustori bijeli’ naziv je prve ovogodišnjeg izložbe otvorene u izložbenom prostoru dvorca Batthyany. Riječ je o crno – bijelim fotografijama gradskih haustora na kojima se nalaze modeli, a čiji je autor Neno Mihovil Tica Čelić.

– Šetao sam gradom i zapazio da haustori zapravo izgledaju vrlo zanimljivo. Odlučio sam ih fotografirati u crno – bijeloj boji jer im to daje jednu dozu mističnosti, a modeli im s druge strane daju neku ljudsku, živu notu. Fotografije nemaju svoje nazive već su sve dio cjeline ‘Haustori vrani, haustori bijeli’ i sve su nastale u vrijeme pandemije. – objašnjava autor.

Neno Mihovil Tica – Čelić rođen je u Zagrebu gdje je završio osnovnu i srednju školu. Pravni fakultet upisao je u Osijeku. Pet godina bio je urednik i voditelj emisije za mlade ‘Kvalitetan život mladih’ na Radiju Marija. U sklopu svoje zajednice mladih bavio se dobrotvornim i humanitarnim radom. Trenutno radi u Udruzi Prisutnost, za pomoć starim i nemoćnim osobama putem socijalnog telefona. Voli putovati, pa je tako posjetio više europskih zemalja, sjevernu i južnu Ameriku, uključujući godinu dana boravka u Sjedinjenim Američkim Državama.

Za sebe kaže da voli eksperimentirati fotoaparatom.

Ljubav prema ovoj vrsti umjetnosti naslijedio je od oca na čiji je nagovor, prije 5 godina, i krenuo u svijet fotografije.

-Tata mi je dao fotić u ruke i rekao da fotografiram nešto. Ja sam fotografirao i tako je sve zapravo krenulo. ‘Zarazio me’ reklo bi se, jer se i on bavi amaterskom fotografijom, ali na puno višoj razini od mene – kaže nam Neno.

Fotografije po fotografija, izložba po izložba…

Neno Mihovil Tica – Čelić dosad je održao 15 grupnih izložbi diljem Hrvatske. Ovo mu je šesta samostalna. – Prvi puta sam u Ludbregu i oduševio me. Kako samo mjesto tako i organizator izložbe, uistinu svake pohvale. – poručuje.

Spomenimo i kako je izložbu otvorio ravnatelj Centra za kulturu i informiranje Ludbreg, Branko Dijanošić.

Ako ste propustili otvorenje, fotografije možete razgledati u periodu od 14. do 17. veljače od 7 do 15 sati uz najavu na telefon 042 306 113.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content