);
Otvorena izložba članova Likovnog udruženja Ludbreg

Otvorena izložba članova Likovnog udruženja Ludbreg

Petak uoči središnje proslave ludbreške Svete nedjelje bio je termin otvorenja izložbe u sklopu programa ‘Ludbreg petkom’ u organizaciji Centra za kulturu i informiranje Ludbreg.

Na izložbi su svoje radove predstavili članovi Likovno udruženje Ludbreg – Elvira Štabi, Irena Perić, Ljiljana Ivančić, Marija Kovačić, Jadranka Draganić, Iva Osivnik, Vlasta Kudrna i Petar Smolčić.

Riječ je o radovima koji su nastali u vremenima obilježenima koronavirusom kada su umjetnici stvarali iz udobnosti svoga doma.

– Oni su to vrijeme iskoristili za kreativno stvaranje i njihovo likovno stvaralaštvo nije utihnulo. Drago mi je zapravo da imamo te naše starije članove koji često u svojim radovima prikazuju prošlost Ludbrega. Sjećaju se kakav je on nekad bio pa zahvaljujući njima i njihovim radovima možemo usporediti prošlost sa sadašnjosti. – istaknula je predsjednica LUL-a Elvira Štabi.

Tema ove izložbe je upravo ludbreški kraj, a motivi koji prevladavaju su vinogradi, okućnice, cvijeće, pejzaži… Svaki je umjetnik putem svojih radova publici ogolio dio sebe, svoje osobnosti i doživljaja svijeta.

Elvira Štabi i Branko Dijanošić
Elvira Štabi i Branko Dijanošić

Elvira Štabi, rođena 27. 11. 1975. u Varaždinu. Živi u Ludbregu, radi u Čakovcu na poslovima financija, a u slobodno vrijeme bavi se slikarstvom, sudjeluje na humanitarnim likovnim kolonijama u Hrvatskoj i inozemstvu, organizira likovne radionice za djecu i osobe starije dobi, kao i razne slikarske manifestacije za djecu i mlade. Svojevrsni slikarski mentori bili su joj Jurica Varga (Varaždin), zatim Mladen Marčec (Čakovec) i Radmilo Mihaljevid (G. Stubica), a na svjetskoj razini njemački ekspresionisti.Talent za slikarstvo zamijećen je već od ranih osnovnoškolskih dana, gdje su gotovo sve slike završavale na panou ili su slane na natjecanja. Slikarstvom se bavi aktivno zadnjih 20 godina.Tematika su uglavnom pejzaži, a tehnika razna, prevladava suhi pastel, akrilik i ulje na platnu.

Irena Perić
Irena Perić

Irena Perić, rođena 1950. godine u Ludbregu. Na PA Čakovec diplomirala 1972. g. i stekla zvanje nastavnik likovnih umjetnosti. Baveći se uglavnom pedagoškim radom, do odlaska u mirovinu nastao je vrlo mali broj slika. Aktivnije slika zadnjih godina otkako je član LUL-a i član likovne radionice projekta Međugeneracijskog centra Ludbreg. Radove izlagala samo na skupnim izložbama članova LUL-a u rodnom Ludbregu.

Ljiljana Ivančić
Ljiljana Ivančić

Ljiljana Ivančić, rođena 1962. u Ludbregu. Po zanimanju je odgajateljica, od nedavno u mirovini. Od malih nogu zamjećuje se likovni talent. Aktivnim slikanjem započela se baviti tek nedavno, učlanjenjem u LUL. Aktivno sudjeluje u svim aktivnostima udruge kao što su radionice, likovne kolonije i izložbe.

Marija Kovačić
Marija Kovačić

Marija Kovačić iz Ludbreg, rođena 3. 8. 1957. u Varaždinu. Od najranije mladosti bavi se slikarstvom. U osnovnoj školi nagrađivana za uspješna likovna ostvarenja. Dugogodišnja članica LUL-a. Sudjeluje na mnogobrojnim izložbama u Hrvatskoj. Sudionica mnogih likovnih kolonija, a osobito humanitarnog karaktera. Okušala se u mnogim tehnikama, tuš, tempera, ulje, kiparstvo, kombinirane tehnike. Najdraži joj je sakralna motivika.

Jadranka Draganić
Jadranka Draganić

Jadranka Draganić, rođena 11. 8. 1960. u Koprivnici. Od malena je sklona ka slikarstvu. Aktivno se počela baviti slikanjem kroz radionice koje je LUL održavao po projektu “Živimo zajedno, starimo kvalitetno” gdje uspješno usvaja sve slikarske tehnike, a motivika joj je razna. Kasnije odabire svoj put gdje najradije odabire motiviku pejzaža i mrtve prirode. Najviše je zadovoljava tehnika suhog pastela i akrilika na platnu. Učlanjenjem u LUL, sudjeluje na mnogim zajedničkim izložbama kao što sudjeluje i na mnogim humanitarnim likovnim kolonijama.

Iva Osivnik
Iva Osivnik

Iva Osivnik, rođena 1. 5. 2006. godine u Varaždinu. Živi u Malom Bukovcu. Završila je Osnovnu školu Veliki Bukovec i trenutno pohađa Elektrostrojarsku školu u Varaždinu – smjer medijski tehničar. Slikarstvo ju zanima još od mlađih dana, a likovne radionice LUL-a pohađa već više od četiri godine. Najdraža joj je tehnika crtanja olovkom i crnom kemijskom. 2019. godine je pohađala Centar izvrsnosti iz likovne umjetnosti. Dosad je sa svojim radovima sudjelovala u mnogim izložbama udruženja te 2020. godine u samostalnoj izložbi.

Petar Smolčić
Petar Smolčić

Petar Smolčić, radio na poslovima financija, aktivan u Gradskom društvu CK Ludbreg. Od 1998. u mirovini. Aktivno likovno stvara zadnje četiri godine, u maniri naive, ali odabire svoj smjer. Tematika je razna, od starih ludbreških kuća i klijeti do procvalog proljetnog cvijeća. Sudjeluje na skupnim izložbama udruge, kao i u projektima Udruge umirovljenika Ludbreg

Vlasta Kudrna, rođena 1953., osnovnu školu pohađala je u Ludbregu, Opću Gimnaziju završila u Varaždinu, a PMF biologije u Zagrebu. Pola svog života živi u Ludbregu dok drugu polovicu u Sl. Brodu što je ostavilo traga na njezinim radovima. Slikanjem se bavi od malih nogu, aktivnom slikarstvu obraća se pristupanjem LUL-u. Slika najčešće tehnikom suhog pastela i akrilika u expresionističkoj maniri. Sudjeluje na skupnim izložbama LUL-a.


Izložba se može razgledati u sljedećim terminima:

Subota (1. rujna) – od 9 do 13 sati

Nedjelja (2. rujna) – od 8 do 14 sti

Ponedjeljak, utorak srijeda (3.,4. i 5. rujna) – od 7 do 15 sati uz najavu na 042 306 113


Likovno udruženje Ludbreg na našem području kontinuirano djeluje već 35. jubilarnu godinu

Osnovna namjera nekolicine umjetnika amatera bila je potaknuti što veću aktivnost građana na polju likovnog stvaralaštva u Ludbregu i njegovoj okolici te tim činom obogatiti i poboljšati sam kulturni život ovog kraja. Sluha za ovakve aktivnosti na sreću imala je i šira društvena zajednica, na čelu sa kulturnim institucijama bivše općine Ludbreg pa je društvo od samog početka brojilo tridesetak članova čija se aktivnost uglavnom ogledala na sada već tradicionalnim godišnjim izložbama. Pored toga bile su organizirane i brojne samostalne izložbe članova Društva u zemlji i inozemstvu. Osim osnovnog cilja, promocije likovne kulture na području Ludbreške regije, udruženje radi na uspostavi što kvalitetnije suradnje s ostalim sličnim udrugama, tako je u zadnjih nekoliko godina ostvarena suradnja s likovnim udruženjima i slikarima pojedincima iz Varaždina,Lepoglave, Zagreba, Čakovca, Preloga, Koprivnice, Molvi, Đurđevca, Križevaca, Valpova, Stubičkog kraja i ostalih dijelova Hrvatske.

Članovi Likovnog udruženja Ludbreg aktivni su sudionici brojnih likovnih kolonija koje se održavaju diljem Lijepe naše. Udruga se osim spomenutih aktivnosti bavi i humanitarnim radom tako da se organiziraju mnogobrojne likovne kolonije i zatim aukcije slika čiji je cilj pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content