U izložbenom prostoru dvorca Batthyany protekle je subote, 14. prosinca, otvorena izložba slika Ludbrežanina Zlatka Kapuste.

Tko je Zlatko Kapusta?

Zlatko Kapusta rođen je u Svetom Đurđu 1955. godine gdje je završio osnovnu školu nakon koje je upisao Gimnaziju u Koprivnici. Položio je prva dva razreda gimnazije, sa željom da upiše Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Budući da je bio dijete iz siromašne seljačke obitelji to mu nije bilo moguće, stoga je obrazovanje nastavio u Srednjoj grafičkoj školi.

Potom je upisao i završio Višu grafičku školu i zaposlio se u Tiskari i kartonaži u Grafičaru u Ludbregu na poslovima grafičkog inženjera. Nedugo nakon otvaranja Restauratorskog centra u Ludbregu krajem 1994. godine zapošljava se u njemu jer mu je po naravi i životnom opredjeljenju, posao konzervatora-restauratora više odgovarao.

Slikarstvo kao životni kredo i opredjeljenje, velikim je dijelom važno u poslovima restauriranja umjetnina, no ono je ujedno, kako kaže Kapusta, dio njega, njegove osobnosti, dnevna potreba za kreativnim izražavanjem i stvaranjem.

Prisutnim posjetiteljima predstavio se sa 17 slika nastalih u periodu od 1997. do 2019. godine i to tehnikom slikanja uljem na platnu

– Ovo je moja 29 samostalna izložba. Slikarstvom se bavim stvarno jedna dugi niz godina što potvrđuju i ove slike. Neke od njih nastajale su mjesecima pa čak i godinama iz čega se može zaključiti da im posvećujem puno pažnje i vremena. Kažu da slike same najbolje govore o autoru pa ja evo prepuštam da posjetitelji sami otkriju nešto o meni. – kazao je Zlatko Kapusta.

Na otvorenju je o autoru i njegovom radu govorila njegova dugogodišnja kolegica iz Restauratorskog odjela Ludbreg Venija Bobnjarić-Vučković, a samu izložbu otvorio je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić. Za glazbeni dio programa pobrinule su se Tara Jakopović te Lucija Povijač i Ivona Dijanošić.

-Ove lijepe riječi koje su mi danas upućene od gostiju i posjetitelja doživljavam kao poticaj za daljnji rad i stvaranje, stoga im želim uputiti jedno veliko hvala.- zaključio je Kapusta.

Izložba je održana u organizaciji Centra za kulturu i informiranje „D. Novak“, a možete ju razgledati sve do 19. prosinca.