Iz Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” stigla je informacija o otkazivanju ovogodišnjeg Festivala kajkavske komedije “Dani Mladena Kerstnera” koji se trebao održavati 21. i 22. studenoga u Društvenom domu Hrastovsko.

– Iako smo po pitanju osiguravanja svih dosad propisanih epidemiološkim mjera i preporuka bili spremni za organizaciju, prema novim mjerama za Varaždinsku županiju, koje stupaju na snagu 7. studenoga, festivalu bi moglo prisustvovati najviše 50 osoba. Uz to izdana je i preporuka jedinicama lokalne samouprave s područja Varaždinske županije da obustave iznajmljivanje i drugo korištenje društvenih domova u svojem vlasništvu za sve vrste okupljanja što nas također ograničava budući da se ovogodišnji festival trebao održati u Društvenom domu Hrastovsko. Ne preostaje nam ništa drugo nego poštovati odluke i preporuke kako bi zaštiti zdravlje sviju nas i otkazati ovogodišnji festival. – poručuju organizatori.

Ujedno se zahvaljuju svim glumačkim udrugama i udruženjima što su unatoč cjelokupnoj situaciji pokazale interes za sudjelovanjem te se nadaju susretu iduće godine u nekim “normalnijim” i veselijim uvjetima.