Ovog su tjedna učenici šestih razreda Osnovne škole Ludbreg imali prilike prisustvovati Maloj tribini odnosno virtualnom susretu s književnicima Hrvojem Kovačevićem i Mladenom Kopjarom.

Susret koji se održao prvog školskog sata vodio je sam književnik Hrvoje Kovačević koji je ujedno i voditelj projekta Mala tribina u organizaciji Društva hrvatskih književnika. Cilj projekta je promovirati književnost i kulturu općenito među učenicima te ih tako potaknuti na čitanje knjiga.

Tijekom Male tribina koja se organizira uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba književnik Mladen Kopjar predstavio je učenicima šestih razreda Osnovne škole Ludbreg svoju knjigu Suze za pingvine i pročitao iz nje tri zabavna ulomka. Predstavio je i neke druge svoje knjige poput Sjena brončanog štakora, Čokoladne godine, Trenutak s Tanjom, a potom govorio o sebi, književnosti te važnosti čitanja.

– Djecu je popularni književnik oduševio. Osim ozbiljnih, postavljali su mu i šaljiva pitanja, a jedan dječak je ispričao i vic. – poručuju iz OŠ Ludbreg.