);
Organizirali CH Trekk, u tijeku pripreme za nogometni ogled

Organizirali CH Trekk, u tijeku pripreme za nogometni ogled

ŠRD BSV u nedjelju 19. prosinca organizirao je CrazyHill Trekk 2021. Natjecatelji su mogli birati između dvije staze, duža je bila dužine 18-20km, a kraća 8-10km.

Treking se može definirati kao kombinacija orijentacijskog i planinskog trčanja. Naime, prije utrke svi sudionici dobivaju kartu terena s ucrtanim kontrolnim točkama ili ih oni sami precrtavaju s karte koju je postavio organizator. Nakon starta natjecatelji moraju zadanim redoslijedom proći sve kontrole, no redoslijed može biti i proizvoljan, ako organizator tako odluči. Stazu treba proći što brže i po mogućnosti sa što manje gubljenja. Trekeri se najviše kreću šumom ili nekim drugim off road terenom, dok asfalt koriste vrlo malo ili uopće ne. Treking utrke se od ostalih razlikuju utoliko što se na trekingu uglavnom prelazi puno veća kilometraža, natjecatelji ne moraju baš svaki pedalj pratiti kartu pa tako imaju mogućnost istovremenog razgledavanja prirode, a kad se jako umore uobičajeno je da uspore ili predahnu.

Na zanimljivoj utrci sudjelovalo je preko 50 natjecatelja. Vrijedni BSV-ovci već su u pripremama sljedećeg događaja, tradicionalne starogodišnje utakmice. Rezervirajte stoga 31. prosinca od 11 sati za zanimljiv ogled na BSV-ovom igralištu.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content