);
Opća bolnica Varaždin dozvoljava pratnju na porodu – evo pod kojim uvjetima

Opća bolnica Varaždin dozvoljava pratnju na porodu – evo pod kojim uvjetima

Opća bolnica Varaždin s prvim danom veljače donijela je odluku o dozvoljavanju pratnje na porodu uz poštivanje i primjenu određenog protokola u svrhu sprječavanja širenja bolesti COVID-19.

Upute možete pronaći u nastavku.

Prilikom ulaska u Opću bolnicu Varaždin trudnica i njena pratnja dužni su zajedno proći trijažni postupak u trijažnom šatoru bolnice. Ukoliko dolaze u noćnim satima kad šator ne radi trijažni postupak obavljaju u prijemnoj ambulanti Službe za ginekologiju i opstetriciju.

Trijaža obuhvaća mjerenje temperature trudnici i pratnji na porodu bez kontaktnim termometrom te uzimanjem podataka koji su navedeni na trijažnom listiću.

U slučaju da pratnja trudnice ima simptome akutne infekcije i/ili pozitivnu epidemiološku anamnezu, nije moguće prisustvovati porodu.

Ako pratnja na porodu ima negativnu epidemiološku anamnezu i nije prehlađena, u prijemnoj ambulanti joj se uzima brzi antigenski test.

Ukoliko je pratnja preboljela Covid-19, dužna je priložiti prvi pozitivan nalaz na uvid (uz uvjet da je prošlo 20 dana od prvog dana bolesti i da najmanje tri uzastopna dana nema povišenu tjelesnu temperaturu). Tada nije potrebno raditi brzi antigenski test.

Prije ulaska pratnje u rađaonicu obavezno je higijensko pranje i dezinfekcija ruku te primjena zaštitnih rukavica i ostale zaštitne opreme koju pratnja donosi sa sobom.

Komplet zaštitne opreme se može nabaviti u ljekarni i sadrži (tunika i hlače),kapu i nazuvke. Potrebno je kupiti i FFP2 masku.

Pratnja trudnice dužna je tijekom boravka u rađaonici imati na licu FFP2 masku preko nosa i usta.

Dozvoljen je bliski kontakt pratnje s trudnicom, ali pri kontaktu sa zdravstvenim osobljem obavezno je pridržavanje osobne distance.

Pri odlasku iz rađaonice potrebno je skinuti zaštitnu opremu, a ruke dezinficirati te napustiti bolnicu bez zadržavanja u drugim prostorima.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content