Policijska uprava Varaždinska podsjeća građane Ludbrega da će se u utorak, 18. travnja voziti prva etapa međunarodne biciklističke utrke ‘Tour of Croatia’ na dionici Osijek-Koprivnica-Ludbreg-Koprivnica što znači da će natjecatelji prolaziti područjem Policijske uprave varaždinske. Trasa kretanja biciklista kroz Varaždinsku županiju bit će državnom cestom DC-2 od naselja Bolfan do grada Ludbrega i ulicama – Rudolfa Fizira – kardinala Alojzija Stepinca – Trg svetog Trojstva – pješačka zona – Petra Zrinskog – bana Jelačića – Vinogradska – Vinogradi Ludbreški – Prigorska – Koprivnička – državna cesta DC-2 u smjeru Koprivnice.

Prolazak biciklista ‘ludbreškom’ trasom očekuje se u vremenu od 15,40 do 17,00 sati.

-Za potrebe sigurnog i nesmetanog održavanja utrke, neposredno prije i u vrijeme prolaska natjecatelja ovom trasom etape, promet za sve ostale sudionike biti će zatvoren. Mole se građani koriste obilazne pravce, županijske i lokalne ceste uz državnu cestu DC-2 (Sigetec–Sveti Petar–područje Koprivničko-križevačke županije), a u samom Ludbregu okolne odnosno sporedne ulice grada.

Kako je ova utrka jedan od značajnijih sportskih događaja u Hrvatskoj, mole se građani i svi sudionici u prometu za razumijevanje, te za postupanje po znakovima i naredbama policijskih službenika koji će osiguravati održavanje utrke – ističu iz Policijske uprave Varaždinske.