Svjetski dan zdravlja obilježava se svake godine 7. travnja. Prva Svjetska zdravstvena skupština koju je organizirala Svjetska zdravstvena organizacija održana je 1948 godine. Odlukom skupštine 7. travnja određen je za Svjetski dan zdravlja i počeo se slaviti od 1950. godine.

Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije. Aktivnosti vezane za tu određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne smiju se odnositi samo na dan 7. travnja, već bi se o njima trebalo voditi računa tokom cijele godine.

Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner  povodom Svjetskog dana zdravlja organizirala je zanimljivo predavanje “Ludbreško zdravstvo 1949. – 1983.” Predavanje je održao Feliks Pignar, a gošća na predavanju bila je Dragica Happ. Bila je to prigoda da se prisjeti medicinskih djelatnika koji su u tom razdoblju djelovali na ludbreškom području te njihovom doprinosu razvoju zdravstva u ovome kraju.