Dobrovoljna vatrogasna društva s područja Grada Ludbrega ujedinjuju snage i znanja.

Jedan od najvažnijih ciljeva ludbreških vatrogasaca je širenje znanja stvarajući jednakost vatrogasaca na području Vatrogasne zajednice Grada Ludbrega. Tako se među mnogobrojnim aktivnostima naših dobrovoljnih vatrogasnih društava već drugu godinu zaredom našao projekt interventnog uvježbavanja jedinica Vatrogasne zajednice Grada Ludbrega kako bi se izgradila jača operativna jezgra odnosno interventni tim.

– S projektom interventne jedinica VZG-a Ludbreg nastavili smo kroz drugo interventno uvježbavanje koje se odvijalo tokom nedjeljnog prijepodneva na lokaciji starog mlina u Ludbregu. Ciklus je to od ukupno 18 takvih uvježbavanja tokom godine koja će neminovno povećati operativnu aktivnost, a samim time i sigurnost na području našeg Grada. – ističe Jurica Havaić iz DVD-a Ludbreg.

Uvježbavanje koje je održano 20. veljače temeljilo se na više različitih scenarija koji su potaknuli odabir i primjenu nekoliko taktičkih nastupa, a koji se odnose na unutarnju navalu, štićenje okolnih objekata, taktičku primjenu pjene, brzo izvlačenje unesrećene osobe te relejnu dobavu vode. Poseban naglasak stavljen je na primjenu i način komuniciranja putem radiostanica, jasan prijenos informacija i hijerarhijsko djelovanje. Uvježbavanju je pristupilo 20-ak operativaca iz DVD-ova koju su sastavni dio naše VZG Ludbreg s četiri vozila te potrebnom tehnikom.

– Dosadašnja i predstojeća uvježbavanja uvertira su velikoj zajedničkoj vježbe Stožera civilne zaštite grada Ludbrega koja će se odviti 29. travnja .2022. godine, a u kojoj ćemo sudjelovati kao glavna operativna snaga našeg područja. – poručuju iz DVD-a Ludbreg.

Kako je sve navedeno izgledalo možete pogledati u fotogaleriji i videu u nastavku.