Prvog dana mjeseca srpnja Odred izviđača Ludbreg organizirao je svečanost zavjeta mladih izviđača. Svečano primanje novih 12 mladih izviđača održano je na Trgu Svetog Trojstva uz prisutnost roditelja, prijatelja i starijih članova Odreda.

-Svaki životni put kako god dalek bio počinje prvim korakom. Kod nas u izviđačima, izviđački put započinje onim najljepšim i najsvečanijim trenutkom davanja svečanog zavjeta. Tada djeca u uniformama, s maramom oko vrata kao jedinstvenim simbolom skautizma, uz svjetlo izviđačke vatre i pred prijateljima postaju pravim izviđačima. Nakon dugog razdoblja bez upisa 12 novih izviđačica i izviđača postat će članovi najbrojnije i najljepše organizacije mladih na svijetu, a za četiri dana krenuti i na svoje prvo izviđačko logorovanje na more – rekao je Mladen Struški, predsjednik Odreda izviđača Ludbreg.

Odred izviđača Ludbreg sada broji 34 člana, a članstvo iznosi 200 kuna godišnje. Mentor naših izviđača je Luka Murić, voditeljica izviđačke patrole Anamarija Kapusta, a tajnica Odreda je Tea Car. Upravo je Tea vodila program primanja mladih izviđača u Odred prilikom čega je rekla: ‘Izviđači su svjetski pokret s preko 50 milijuna članova, ali su i način života mladih koji se u malim grupama, najčešće u prirodi, neposredno uče samostalnosti i odgovornosti, prijateljstvu, zajedničkom radu i prihvaćanju različitosti. Naš Odred izviđača član je hrvatske izviđačke obitelji koja broji oko 5 tisuća izviđača.’

Samo četiri dana kasnije mladi ludbreški izviđači koji su dali zavjet moći će ići na logorovanje s vlastitom kuharicom u kamp u Tisnom na otoku Murteru. Tamo će osim izviđačkih vještina moći upoznati i dio prekrasne hrvatske obale. Ludbreški izviđači će na Murteru boraviti od 5. do 12. srpnja.