);
Održana svečanost zavjeta mladih izviđača

Održana svečanost zavjeta mladih izviđača

Prvog dana mjeseca srpnja Odred izviđača Ludbreg organizirao je svečanost zavjeta mladih izviđača. Svečano primanje novih 12 mladih izviđača održano je na Trgu Svetog Trojstva uz prisutnost roditelja, prijatelja i starijih članova Odreda.

-Svaki životni put kako god dalek bio počinje prvim korakom. Kod nas u izviđačima, izviđački put započinje onim najljepšim i najsvečanijim trenutkom davanja svečanog zavjeta. Tada djeca u uniformama, s maramom oko vrata kao jedinstvenim simbolom skautizma, uz svjetlo izviđačke vatre i pred prijateljima postaju pravim izviđačima. Nakon dugog razdoblja bez upisa 12 novih izviđačica i izviđača postat će članovi najbrojnije i najljepše organizacije mladih na svijetu, a za četiri dana krenuti i na svoje prvo izviđačko logorovanje na more – rekao je Mladen Struški, predsjednik Odreda izviđača Ludbreg.

Odred izviđača Ludbreg sada broji 34 člana, a članstvo iznosi 200 kuna godišnje. Mentor naših izviđača je Luka Murić, voditeljica izviđačke patrole Anamarija Kapusta, a tajnica Odreda je Tea Car. Upravo je Tea vodila program primanja mladih izviđača u Odred prilikom čega je rekla: ‘Izviđači su svjetski pokret s preko 50 milijuna članova, ali su i način života mladih koji se u malim grupama, najčešće u prirodi, neposredno uče samostalnosti i odgovornosti, prijateljstvu, zajedničkom radu i prihvaćanju različitosti. Naš Odred izviđača član je hrvatske izviđačke obitelji koja broji oko 5 tisuća izviđača.’

Samo četiri dana kasnije mladi ludbreški izviđači koji su dali zavjet moći će ići na logorovanje s vlastitom kuharicom u kamp u Tisnom na otoku Murteru. Tamo će osim izviđačkih vještina moći upoznati i dio prekrasne hrvatske obale. Ludbreški izviđači će na Murteru boraviti od 5. do 12. srpnja.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content