Dječji vrtić „Smjehuljica“ u suradnji sa Savezom športova Varaždinske županije te uz pokroviteljstvo Hrvatskog olimpijskog odbora za svoju je najstariju vrtićku skupinu – predškolarce 2019/20 organizirao mini Olimpijadu.

Ovo sportsko druženja zamišljeno je kao svojevrstan oproštaj od vrtićaraca koji najesen kreću u školske klupe.

– Naš vrtić i inače je prepoznat kao sportski vrtić stoga nismo željeli ovoj generaciji djece uskratiti inače tradicionalno sportsko druženje, veselje i zabavu. Poštujući sve mjere i preporuke održali smo mini Olimpijadu na otvorenom, dakle na stadionu NK Podravina. Ovim putem se zahvaljujem predsjedniku kluba Vitomiru Namjesniku što nam je ustupio teren te naravno Savezu športova Varaždinske županije i Hrvatskom olimpijskom odboru koji su osigurali medalje, pehare, kape i majice. – poručila je direktorica DV „Smjehuljica“ Gordana Trnjak – Vajagić.

Mališani su se natjecali u tri discipline i dvije kategorija, a sve pod budnim okom teta i stričeka. – Naši predškolarci natjecali su se u bacanju loptice, skoku u dalj i trčanju na 50 metara. Posebno su se natjecale djevojčice, a posebno dječaci. Dobro su se pokazali i nadam se da će neki od njih možda u budućnosti biti pravi sportaši. – rekla je Elena Marković, educirana odgajateljica DV „Smjehuljica“ za programe kinezioloških aktivnosti.

Iako je druženje bilo natjecateljskog karaktera, međusobne podrške i dobre zabave nije nedostajalo. – Natječem se na dječjoj olimpijadi u disciplini skok u dalj i dobro mi ide. Htio bih pobijediti. – kazao nam je Lucijan. Iste želje imala je i šestogodišnja Lana. – Ja se natječem u trčanju jer mi to super ide. Trčanjem se bavi i moj brat, ide na utrke. Voljela bih pobijediti. – otkrila je.

Iako su svi maleni natjecatelji već samim svojim dolaskom i sudjelovanjem moralni pobjednici spomenimo ipak kako su pobjednici u kategoriji trčanje Laura Kosec i Marko Hus, bacanju loptice Lucija Žagar i Patrik Dijanošić i skoku u dalj Nikol Bačani i Vilim Barabarić.

Svi sudionici na kraju su primili Medalje prijateljstva koje je osigurao Saveza športova Varaždinske županije kao i veliki pehar, a Hrvatski olimpijski odbor kao pokrovitelj svakom je mališanu osigurao “olimpijsku” kapu te komplet lopti vrtiću za buduće generacije.

– Dječja olimpijada koja se održava  na nivo države ove je godine zbog situacije uzrokovane koronavirusom odgođena. U suradnji s pojedinim dječjim vrtićima na području naše županije uspjeli smo organizirati ovakve mini Olimpijade. Na taj smo način barem nekako održali tradiciju oproštaja od vrtića uz sportsko druženje. – zaključio je predsjednik Saveza športova Varaždinske županije Drago Posavec.