);
Održan prijem za dobrovoljne darivatelje krvi u Županijskoj palači

Održan prijem za dobrovoljne darivatelje krvi u Županijskoj palači

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se svake godine obilježava 25. listopada, u Županijskoj palači u Varaždinu  priređen je tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi te predstavnike društava Crvenog križa iz Varaždina, Novog Marofa, Ludbrega i Ivanca. U ime Varaždinske županije prisutne je pozdravio te čestitao na njihovoj nesebičnosti, plemenitosti i humanosti župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Danas obilježavamo Dan dobrovoljnih darivatelja krvi koji su darujući krv prema osnovnim načelima, dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno, spasili brojne živote. Stoga im od srca jedno veliko hvala. Najveća gesta svakog čovjeka je pomoći drugome, a kada nekome možete spasiti život, onda je to istinska vrijednost. Veseli me što je naša županija prema broju darivatelja na trećem mjestu u Hrvatskoj. To je dobar pokazatelj, a posebno ako uzmemo u obzir da smo ove godine već premašili broj prikupljenih doza u odnosu na isto razdoblje prošle godine. To govori kako naši sugrađani u ovim neizvjesnim vremenima u kojima živimo osjećaju solidarnost i potrebu da pomognu drugima – rekao je župan Stričak.

Prema podacima Crvenog križa Varaždinske županije do kraja rujna ove godine prikupljeno je 8.696 doza krvi. Kako je ovogodišnji plan prikupiti 11.000 doza, prema dosadašnjim pokazateljima plan će biti premašen jer je već dosad prikupljeno 80% od planiranog. Ujedno ako se promatra isto razdoblje prošle godine broj doza ove godine povećan je za 6%. U ime gradskih društava Crvenog križa darivateljima se zahvalila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin Sandra Mintas koja je objasnila kako se tijekom godine organiziraju brojne akcije na terenu, a darivatelji krv mogu darivati i na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin.

Odaziv je uvijek dobar. Naši sugrađani redovito daruju krv i odazivaju se pozivu, ali i sami daruju krv. Varaždinska županija u usporedbi s drugim županijama je na trećem mjestu prema broju darovanih doza, što je dovoljan pokazatelj koliko su naši sugrađani plemeniti – pohvalila je ravnateljica Mintas.

Prijemu su još nazočile pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, Danijela Kasal (GDCK Ivanec), Mirjana Matić Brdar (GDCK Novi Marof), Mirjana Jerbić (GDCK Ludbreg) i Slađana Cestar (Društvo Crvenog križa Varaždinske županije).

DDK GDCK LUDBREG

Marija Kraljić – 55

Marija Međimorec – 55

Stanko Gložinić – 100

Branko Posavec – 125

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content