Održan noćni malonogometni turnir u Sigecu Ludbreškom

Održan noćni malonogometni turnir u Sigecu Ludbreškom

Već tradicionalno, tijekom srpnja, nogometni klubovi na ludbreškom području organiziraju noćne malonogometne turnire. Prigoda je to da klubovi u ljetnoj natjecateljskoj stanci ponešto zarade za potrebe samofinanciranja u nadolazećoj sezoni. Većina naših klubova uspjela je tu tradiciju održati i ovog ljeta jer zbog vrućina publika tada najviše troši na osvježenje. I dok neki turnire imaju na travi ili pak na asfaltu turnir u Sigecu Ludbreškom je specifičan jer se igra ‘od mantinele’. Organizator turnira je NK Mladost, a ovogodišnji fond nagrada bio je izuzetno izdašan pa je tako nagrada za pobjednike iznosila solidnih četiri tisuće kuna. Organizatori su, naravno, pripremili bogatu tombolu te ponudu jela i osvježavajućih pića. Turnir je igran od srijede do nedjelje kada su odigrane polufinalne te utakmice za treće i prvo mjesto.

Na turniru je sudjelovalo osam ekipa, a na završnoj večeri za pehare i novčane nagrade borili su se: Inoxmont Pegi, CB Podravske noći, CB K Joži i Stolarija i modelarstvo Novak te Drava-Ajax. Prije same završnice prigodu za iskazivanje svojih nogometnih potencijala dobili su i nogometaši mlađih uzrasnih kategorija U9 i U12 iz NC Ludbreg i NK Podravina kao i curice iz NC Ludbreg u kategoriji U12 koje su nogomet igrale protiv vršnjakinja iz ŽNK Međimurje. Te utakmice odigrane su na skraćenom travnatom igralištu, a pratio ih je velik broj gledatelja, prvenstveno roditelja koji su svoju djecu dovezli na utakmice.

U kasnim noćnim satima prvo je odigrana utakmica za treće mjesto u kojoj je ekipa ‘Inoxmont Pegi’ pobijedila ekipu ‘Drava-Ajax’ tek nakon izvođenja sedmeraca. U finalnom dvoboju ekipa ‘CB Podravske noći’ uvjerljivo je s 5:1 nadjačala ekipu ‘CB K Joži i Stolarija i modelarstvo Novak’ i tako postala pobjednikom ovogodišnjeg izdanja malonogometnog turnira u Sigecu Ludbreškom. Ne samo da je postala pobjednikom već je i obranila prošlogodišnji naslov.

Nova nogometna sezona velikog nogometa na travi trebala bi započeti u subotu 8. kolovoza utakmicama županijskog kupa. Nakon odigrana dva kola Kupa trebao bi započeti jesenski dio nove prvenstvene sezone, a Mladost iz Sigeca i ove će godine nastupati u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi Varaždin. Lokalne derbije, koji privlače najviše publike, Mladost će igrati protiv Podravac-Kitra iz Sesveta Ludbreških, Zadrugara iz Hrastovskog, Radničkog iz Hrženice, Dinama 01 iz Vrbanovca, Poleta iz Martijanca i Razvitka iz Čičkovine.

Ekipa ‘CB Podravske noći’ obranila je prošlogodišnji naslov pobjednika turnira

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content