Početkom rujna RK Ludbreg svečano je proslavio 50. godišnjicu uspješnog djelovanja, a samo dva tjedna kasnije započelo je prvenstvo Druge hrvatske rukometne lige Sjever. U godini slavlja Ludbreškim rukometašima poklopili su se odlični rezultati koje nisu očekivali niti najveći optimisti. Naši rukometaši su tako u prvih devet kola pobijedili čak osam puta, a izgubili tek jednom u susjednoj Koprivnici.

Posebno vrijedna pobjeda ostvarena je na gostovanju u Zagrebu kod legendarnog Medveščaka. Nekada istaknuti prvoligaš s trećeg je mjesta, u subotu 5. studenog točno u podne, dočekao naše dečke. Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani Kutija šibica na Trešnjevci, a ekipa RK Ludbreg u hrvatsku je metropolu doputovala kao lider na ljestvici. U utakmici protiv Medveščaka ludbreški rukometaši napravili su pravu senzaciju zbog ostvarene visoke pobjede usred Zagreba. Ludbrežani su vodili tijekom cijele utakmice, a posebno dobro igrali su u drugom poluvremenu kada su razliku od dva gola sa poluvremena u 48. minuti digli na visokih 9 razlike. Najefikasniji u redovima Ludbrežana bio je naš desnokrilni igrač iskusni Elvin Petrošanec koji je postigao dvocifrenih 11 golova. Elvin upravo taj broj nosi i na majici, ali čestitke zaslužuje cijela ekipa. U prijašnjim utakmicama najbolji strijelac bio je dominantno visoki Petar Horvat.

Tjedan dana kasnije u svojoj su dvorani ludbreški rukometaši, u novim dresovima, dočekali drugoplasiranu Petrinju. Kada su čuli da pišemo tekst o njihovim uspjesima za naše Ludbreške novine rekli su: ‘Protiv Petrinje ne smijemo izgubiti’. I nisu izgubili. Pobijedili su 30:28 preokretom u ‘ludoj’ završnici iako su dvije i pol minute prije kraja gubili dva razlike. No zahvaljujući ogromnoj motivaciji, koju je dodatno pojačavala mnogobrojna publika gromoglasnim navijanjem, širokoj klupi, odličnim pojedincima i dugogodišnjem treneru Andriji Pišpeku naši rukometaši su ostali lider na ljestvici. Pobjeda protiv Petrinje bila je i svojevrsni poklon treneru Pišpeku koji je uoči utakmice počašćen klupskim poklonom za svoj šezdeseti rođendan. Iznenađenje za trenera organizirao je sveprisutni predsjednik RK Ludbreg Zlatko Sinković koji daje svekoliku podršku dečkima, a ako treba briše i pod za vrijeme utakmice.

-Pod sam brisao kako bih ekipu motivirao na pobjedu, a sada više nemam potrebu to raditi jer dečki jednostavno rasturaju. Najavio sam borbu za prvo mjesto na proslavi, sjećate se? Naši odlični rezultati imaju za posljedicu povećani interes publike za rukomet pa se tako možemo pohvaliti gotovo punim tribinama kao što je to bio slučaj protiv Petrinje. Ako pobijedimo uvijek neugodni Trnovec u gostima, koji se protiv nas posebno ‘nabrusi’, u sljedećem kolu Hrvatskog kupa mogli bi dobiti za protivnika neku atraktivnu prvoligašku ekipu ili čak premijer ligaša – rekao je Zlatko Sinković.

 Trener Pišpek i predsjednik Sinković nikoga nisu htjeli izdvajati pa smo odlučili nabrojiti sve igrače koji nastupaju u drugoligaškom društvu: Erik Skupnjak, Rok Potočnik, Karlo Trojak, Alen Novosel, Petar Horvat, Mateo Gotić, Roko Vugrinec, Elvin Petrošanec, Borna Kolak, Marko Virag, Mislav Novota, Marko Đeri, Vanja Pišpek, Goran Sinković i Eugen Mikulčić. Bravo rukometaši! Ludbreg može imati prvoligaša već sljedeće godine.