Danas se u Kučanu Ludbreškom na odbojkaškom igralištu kod mosta na rijeci Bednji održava odbojkaški turnir. Turnir po treći put organizira Udruga mladih Vitki jelen. Sudjeluje 13 ekipa podijeljenih u četiri skupine gdje svaka igra sa svakom na jedan set s tim da se kod 11. poena mijenjaju strane. Od četvrtfinala nadalje igra se na ispadanje, ali na dva dobivena seta.

-Odbojkaško igralište je novouređeno i ukupna vrijednost radova kreće se oko 30 tisuća kuna. Vijeće mjesnog odbora podupire rad mladih našeg sela pa smo uz pomoć Grada Ludbrega uspjeli osigurati sredstva za šljunčani tampon, drenažu, geotekstil podlogu i kvarcni pijesak. Udruga mladih Vitki jelen izfinancirala je ostalo što je potrebno da teren bude funkcionalan. Dečki i cure iz Udruge se jako trude oko uređenja ovog prostora što je za svaku pohvalu. U planu imamo napraviti rasvjetu kako bi se turnir mogao igrati i noću te instalirati hidrant za pitku vodu – rekla je Anica Happ, predsjednica Vijeća mjesnog odbora Kučan Ludbreški.

-Mi smo se javili na natječaj Grada Ludbrega i dobili 10 tisuća kuna za ‘projekte udruga’. Za te novce kupili smo stupove, zaštitu oko stupova, mrežu, lopte i ostalu opremu potrebnu za održavanje turnira. Teren smo s izvođačem Lukomom uređivali oko tri mjeseca i jako je dobro sve to ispalo. Nasipano je 50 tona kvarcnog pijeska koji ne peče za noge pa će se ovakvo odbojkaško igralište graditi i kod Gradske školsko-sportske dvorane u Ludbregu – rekao je Matija Novak, dopredsjednik Vitkog jelena.

Na kraju napomenimo da su favoriti turnira prošlogodišnji finalisti iz Peklenice koji ove godine nastupaju pod nazivom PMS. U tročlanoj ekipi mogu biti i djevojke, a jedina takva ekipa s čak dvije djevojke dolazi iz Preloga i nosi naziv Nadobudne i smetalo. Od naših ekipa zapazili smo ekipu Amadeus koju sačinjavaju ludbreški rukometaši te ekipu Old School koju čine legendarni odbojkaši Odbojkaškog kluba Poljanec. Nepristrani sudac je Ozren Novak iz Ludbrega. Ovogodišnji pobjednik odbojkaškog turnira na pijesku u Kučanu Ludbreškom je ekipa Škakači Jana Železnog, drugo mjesto osvojila je ekipa Old School, a treća je bila ekipa Klasika.