);
Odbojka na pijesku u Kućanu Ludbreškom

Odbojka na pijesku u Kućanu Ludbreškom

I ove godine, uoči Svete nedjelje, Udruga mladih Vitki jelen iz Kućana Ludbreškog organizira turnir u odbojci na pijesku. Turnir 3 na 3 igra se po modificiranim pravilima na igralištu veličine 16 puta 8 metara, a okupio je 16 ekipa što je 6 ekipa više nego lani. Kotizacija po ekipi iznosila je kao i lani 150 kn, a sav uplaćeni iznos kotizacija raspoređen je za nagrade triju prvoplasiranih ekipa koje su uz to nagrađene i peharima. Tako će prvoplasirana ekipa biti nagrađena novčanom nagradom od respektabilnih tisuću kuna. Ekipe su podijeljene u četiri grupe gdje igra svaka sa svakom, a kasnije dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe igraju četvrtfinalne susrete i dalje sve do finala. Najprije se igralo na jedan dobiveni set na 21 poen, a od četvrtfinala na dva dobivena seta do 15, a eventualni treći set do 11 poena.

-Ovo je drugo izdanje našeg turnira i želimo da postane tradicionalan. Upravo smo napravili nadstrešnicu od 120 kvadrata, a za sljedeći turnir planiramo napraviti i rasvjetu. Zbog dvije provale koje smo imali u naše prostorije postavit ćemo i video nadzor jer je oprema već nabavljena. Kada poboljšamo infrastrukturu organizirat ćemo i turnir u malom nogometu. Naša Udruga mladih Vitki jelen trenutno broji 17 članova od čega je pet ‘košuta’ i dvanaest ‘vitkih jelenova’ – rekao je Matija Novak, dopredsjednik Udruge.

Na turniru smo zapazili niz odličnih ekipa i sigurni smo da je turnir kvalitetniji nego lani. Pristigli su i ljubitelji odbojke iz Međimurja, Zagorja, a onako na prvu čini nam se da su najjači dečki iz OK Varaždin koji igraju pod nazivom ‘Gemišt’. Naravno zapazili smo i odbojkaše OK Poljanec koji su svojoj ekipi nadjenuli ime ‘Rekreativac’, a tu su i ludbreški odbojkaši i košarkaši urnebesnog naziv ‘Urnebes’. Urnebesni je i voditelj turnira za razglasom Nenad Zorman koji prisutnu publiku neumorno nasmijava šaljivim dosjetkama. Ludbreškim rukometašima je baza ‘Amadeus’ pa oni nisu mnogo dvojili oko naziva svoje odbojkaške ekipe. Turnir još traje, a pobjednike ćemo objaviti u tiskanom izdanju Ludbreških novina.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content