Na radnom sastanku ravnatelja osnovnih i srednjih škola najavljena je deseta po redu kampanja „Odaberi svoju školu“, koju Varaždinska županija provodi zajedno s partnerima: Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Varaždin, Obrtničkom komorom Varaždinske županije, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Varaždin i Centrom izvrsnosti za hrvatski jezik.

Kampanja započinje u ponedjeljak 24. travnja 2017. u OŠ Novi Marof, a završava 8. svibnja 2017. u OŠ „Ivana Kukuljevića Sakcinskog“ u Ivancu, a u tom će se periodu učenicima osmih razreda predstaviti sve srednjoškolske ustanove s područja Varaždinske županije, čime će im se značajno olakšati donošenje odluke o nastavku školovanja.  U Ludbregu će se kampanja održati u ponedjeljak 27. travnja 2017. godine u 18 sati u prostoru Gradske sportske dvorane.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport u Varaždinskoj županiji, dr. sc. Miroslav Huđek iznio je konkretne brojke za ovu školsku godinu u kojoj osmi razred završava 1751 učenik dok je za iduću školsku godinu u srednjim školama Varaždinske županije planirano 2075 mjesta. Od toga 30 posto u gimnazijskim, a 70 posto u strukovnim programima.