Od danas korisnici knjižnice imaju slobodan pristup građi

Od danas korisnici knjižnice imaju slobodan pristup građi

Na temelju preporuke Hrvatskog zavoda za knjižničarstvo, od danas korisnici Gradske knjižnice i čitaonice „Mladen Kerstner“ Ludbreg imaju slobodan pristup građi, uz poštivanje svih propisanih mjera zaštite, a to je obavezna dezinfekcija ruku pri ulasku u knjižnicu i pridržavanje fizičke udaljenosti od 2 metra. Novim preporukama koje su u skladu s Preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, građa se odmah razdužuje i vraća na police.

Iz gradske knjižnice poručuju kako od danas korisnici sami mogu birati građu na policama, uz preporuku korištenja zaštitne maske. Ako se građi pristupa bez zaštitne maske, korisnici moraju ruke dezinficirati prije i poslije korištenja građe na polici. Omogućeno je i korištenje čitaonice dnevnog tiska i računala uz držanje fizičke udaljenosti od 2 metra, te obaveznu dezinfekciju ruku prije i poslije korištenja svake od navedenih usluga.

Kako je na temelju novih preporuka ukinuta obaveza držanja građe u karanteni, knjižnica od ponedjeljka 15. lipnja do 7. rujna 2020. za korisnike počinje raditi po ljetnom rasporedu i to:

Ponedjeljkom i utorkom od 13:00-19:00 (pauza 16:30 -17:00) 

te srijedom, četvrtkom i petkom od 8:00-14:00 (pauza 10:30-11:00)

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content