);
Očekuje se masovno cijepljenje u Ludbregu?

Očekuje se masovno cijepljenje u Ludbregu?

U Varaždinskoj županiji broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 502, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 990. Obzirom da situacija ne jenjava, u Grad Ludbreg svakodnevno pristižu upiti vezani uz cijepljenje.

-Očigledno ćemo još neko vrijeme živjeti s ovom mjerom. Prilagođavamo se novim mjerama, puno smo se mi kao ljudi promijenili, promijenile su se i okolnosti u kojima živimo, ali ono što je ovaj tren važno je da cijepljenje nije baš bilo dosad uspješno, moramo priznati, posebice na području grada Ludbrega. U razgovoru sa Zavodom za javno zdravstvo Varaždinske županije, koje redovito kontaktiramo i tražimo da dođu s masovnim cijeljenjem i u Ludbreg jer ovdje u ambulantama cijepljenje ne funkcionira najbolje, saznali smo da imamo relativno malu procijepljenost. Razlog tome je što i ambulante nisu adekvatno popunjene pa je posve razumljivo da jedan liječnik koji radi u dvije ambulante istovremeno u jednoj smjeni ne stigne naravno i cijepiti još u te dvije ambulante. Zbog toga smo prilično daleko od postizanja ciljeva da su procijepljeni svi stariji i bolesni sugrađani, a do procjepljivanja malo šire populacije smo još prilično daleko – kaže gradonačelnik Bilić.

Dodaje kako je upućena zamolba Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije da izađe u susret i da se u narednih tjedan dana organizira masovno cijepljenje, a o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni.

-Vidjeli smo na primjeru Varaždina da je bilo puno ljudi, da se u jednom danu procijepio relativno velik broj korisnika i da je to očito za grad Ludbreg jedini način da se malo dostignu te brojke koje još uvijek, nažalost, nisu dobre. Još uvijek nas je premalo cijepljeno, ali nadamo se da će se kroz ovu akciju to sve napokon popraviti i da će sve starije osobe na području grada biti barem prvi puta cijepljene – kaže gradonačelnik.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content