Centar za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” na svojim je mrežnim stranicama objavio „Haiku zbornik 2020.” u digitalnom obliku.

Na ovogodišnji natječaj pristiglo 637 haikua od 111 autora iz Hrvatske (88), Srbije (8), Slovenije (7), Bosne i Hercegovine (2) te po jedan iz Bugarske, Italije, Kanade, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država i Sjeverne Makedonije.

U Zbornik je uvršteno njih 314. Po jedan objavljeni haiku imaju 22 autora, po dva 27 autora, po tri 26 autora, po četiri 23 autora, po pet 10 autora i po šest haikua 3 autora.

Haiku zbornik tradicionalni je zbornik radova haiku pjesnika koji se tiska već pune 23. godine povodom haiku susreta koji se održavaju u Ludbregu.

Budući da je haiku susret koji se tradicionalno održava u lipnju ove godine morao biti odgođen, predstavljanje Zbornika u fizičkom obliku i druženje autora u planu je za rujan.

– Obavještavamo vas da je Zbornik spreman za tisak, a haiku susrete planiramo u rujnu, naravno ako će to prilike dozvoljavati. Pratite našu stranicu za detaljne informacije. – poručuju iz Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak”.

Podsjetimo, prvi ludbreški haiku susret održan je 1997. godine, a godinu kasnije započelo je kontinuirano tiskanje Zbornika, koji je s vremenom posao i međunarodni jer se objavljuju i radovi pjesnika iz susjednih država.

Zbornik možete pogledati OVDJE.