Povodom dvadeset i pete godišnjice vojno-redarstvene akcije Bljesak predstavnici udruga proizašlih iz domovinskog rata upalili su svijeće kod spomenika poginulim braniteljima. Na gradskom groblju u Ludbregu, zbog korona virusa, paljenju svijeća smjeli su biti prisutni samo predstavnici udruga. Udrugu dragovoljaca i veterana domovinskog rata Varaždinske županije ogranak Ludbreg zastupali su predsjednik Zlatko Požgaj i član udruge Stjepan Hižak. Predstavnik udruge Hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata bio je Dražen Filipović, Udrugu Vukovar ’91. zastupao je predsjednik udruge Dragec Kladić, a predstavnik dragovoljaca bio je Mile Rukavina.

     -Sjećanje na obljetnicu Bljeska obilježavamo svake godine 1. svibnja, na dan početka vojno-redarstvene operacije kojom je oslobođen velik dio zapadne Slavonije. Svih ranijih godina naša su izaslanstva išla i na centralno obilježavanje Bljeska u Okučane. – rekao je Zlatko Požgaj.

     Podsjetimo, operacija ‘Bljesak’ počela je 1. svibnja 1995. u ranim jutarnjim satima. Za manje od 32 sata hrvatske snage, koje su brojile oko 7200 vojnika i policajaca, oslobodile su 500 četvornih kilometara dotad okupiranog zapadnoslavonskog teritorija. U operaciji su sudjelovale 32 postrojbe s oko 7200 hrvatskih vojnika i policajaca. U oslobađanju zapadne Slavonije poginuo je 51 hrvatski branitelj, a više od 160 ih je ranjeno.