);
Obilježen Dan pobjede i Dan domovinske zahvalnosti

Obilježen Dan pobjede i Dan domovinske zahvalnosti

     U petak 3. kolovoza na ludbreškom groblju položeni su vijenci povodom obilježavanja Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti. Ovi značajni blagdani prisjećanje su i štovanje događaja koji su se dogodili 5. kolovoza 1995. kada je kao posljedica vojno-redarstvene operacije Oluja na Kninskoj tvrđavi zavijorila hrvatska zastava. Tim činom, nakon četiri godine okupacije, prestajala je postojati tzv. Republika Srpska Krajina. Braniteljima u čast koji su sudjelovali u Oluji i drugim oslobađajućim akcijama ovaj dan je ujedno i Dan branitelja.

     Svečanosti polaganja vijenaca prisustvovali su gradonačelnik Dubravko Bilić, dogradonačelnica Renata Potočnik, predsjednik Gradskog vijeća Antun Šimić, vijećnici Gradskog vijeća, predstavnici braniteljskih udruga, članovi političkih stranaka kao i ostali građani. Vijenci su položeni i svijeće upaljene na ludbreškom groblju kod centralnog križa te kod spomenika hrvatskim braniteljima.

     -U nedjelju obilježavamo godišnjicu vojno-redarstvene operacije Oluja u kojoj je na oslobađanju hrvatskog nacionalnog teritorija poginulo 174 branitelja, a 1430 ih je ranjeno. U ime Grada Ludbrega iskazujem zahvalnost svima koji su sudjelovali u toj veličanstvenoj akciji, braniteljima, a posebno onima s ludbreškog područja i čestitam njima kao i svim građanima ovaj, iz povijesti domovine, značajan blagdan. – rekao je Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik.

    U nedjelju će, povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, u župnoj crkvi biti održana jutarnja misa.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content