Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ Ludbreg, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, organizirala je kviz znanja „Mućni glavom“ za učenike 3. i 4. razreda OŠ Ludbreg koji se održao u kinodvorani Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“.

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na nacionalnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a moto je U ritmu čitanja!

No osim pitanja o glazbi bilo je tu i pitanja iz zemljopisa, povijesti, kulture, književnosti, znanosti, pitanja o biljnom i životinjskom svijetu, ali i o poznavanju samoga Ludbrega.

Prvog dana održavanja kviza, 15. listopada, svoje znanje okušali su učenici 3. razreda. Svaki razred predstavljalo je dvoje učenika, a rezultati su bili sljedeći: prvo mjesto osvojio je 3.B razred, drugo mjesto 3.C, treće mjesto 3.A, dok su četvrto mjesto podijelili 3.D i 3.E.
Drugog dana održavanja kviza, 17. listopada, na red su došli četvrtaši. Svaki razred imao je tri predstavnika. Pobjedu je odnio 4. D razred, drugo mjesto zauzeo je 4,B, dok su treće podijelili 4.A i 4.C.

– Cilj kviza je kroz igru motivirati učenike za učenje i postizanje boljih rezultata te indirektno poticati interes za različita područja, a učenje zadržati prirodnim procesom. Za nagradu, razred pobjednik je osvojio majice. – poručuju iz knjižnice.