U ludbreškom poduzeću „Lukom“ održana je smotra vozila  koja će biti korištena u radovima zimske službe na području Grada Ludbrega u razdoblju od 15. studenog do 15. travnja iduće godine. Iako naznaka snijega u našem području za sada još uvijek nema, „Lukomovci“ su odradili sve kako bi ga dočekali spremni.

– Kao i svake godine pripremili smo se za zimske uvjete te smo naše strojeve stavili u pripravnost u slučaju da padne snijeg. Uz to nabavili smo i dostatne količine soli za posipavanje te smo sklopili ugovore sa kooperantima koji će pokrivati jedan dio našega područja. – kaže direktor Alen Sabol.

O prohodnosti cesta te pješačkih i biciklističkih staza brinut će se zimska služba koja broji 6 vozila – ralicu, kamion, traktorsku ralicu, bobcat, posipač i četke za čišćenje snijega.

-Tu su i ručni bacači snijega u slučaju potrebe, a radi pripravnosti napravili smo i dodatan posipač soli za pješačke staze. Novost je da ćemo od ove godine moći bolje čistiti pješačke staze tako da će građani imati manje posla. Imamo poseban priključak za bobcat na koji se može dodati uža ralica koja će moći proći kroz sve pješačke staze.– dodaje Sabol.

Sa pripremom za zimske uvjete zadovoljan je i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić. – Pokazalo se da Lukom na najbolji mogući način odrađuje poslove zimske službe u Ludbregu. To je potvrdila prošla godina, ali i sve ranije godine. Na ovoj smotri zapravo su pokazali koliko samostalno mogu odraditi zahtjevne poslove čišćenja snijega, ali isto tako siguran sam da su i naši kooperanti za pojedina naselja spremni na to da sve zimske nedaće i probleme riješe što brže. Snijeg je svima nama veliki problem, svi bismo htjeli da je iste sekunde asfalt crn i staze čiste međutim znamo da to baš i nije moguće. Isto tako napomenuo bih da nikad ne zaboravimo ni na koji dio bilo kojeg naselja samo se jednostavno ne mogu svi dijelovi očistiti u isto vrijeme. Smatram da je Lukom to uvijek odrađivao najbolje što je mogao. –

Gradonačelnik je podsjetio i na važnost suradnje samih građana. – Potrebna je i suradnja samih građana, dakle da i oni očiste ispred svojih kuća ono što moraju očistiti, a  Lukom će se onda pobrinuti za sve ostalo. Trebali bi svi zajedno sudjelovati u ovom procesu čišćenja snijega i na taj način će nam svima biti lakše. Bitno je da svatko odradi svoj dio.  –