Varaždinska županija ima 55 novih slučajeva zaraze koronavirusom, umrla je jedna osoba, a zbog rasta broja hospitaliziranih u Općoj bolnici Varaždin ukinut je tzv. hladni operacijski program, izvijestili su u utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Testiran je 631 uzorak pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 22 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi devet posto.

U Općoj bolnici Varaždin tijekom jučerašnjeg dana hospitalizirano je 17 novih pacijenata zbog teže kliničke slike uzrokovane bolešću COVID-19.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 118 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 80 smješteno na lokaciji u Varaždinu, a 38 u Klenovniku. U jedinici intenzivnog liječenja nalazi se 18 osoba, od kojih je 15 na respiratoru. U posljednja 24 sata umrla je jedna osoba pozitivna na covid-19.

Zbog naglog rasta broja hospitaliziranih, jučer je u Općoj bolnici Varaždin ukinut tzv. hladni operacijski program odnosno operacije po predbilježbi koje se obavljaju na zahtjev pacijenta, a stanje ne ugrožava život.

Samo tijekom jučerašnjeg dana hospitalizirano je 17 novih pacijenata zbog teže kliničke slike uzrokovane bolešću covid-19.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 17.597 zaraženih koronavirusom. Aktivnih slučajeva zaraze je 727.