);
Novi četverogodišnji upisni program u Srednjoj školi Ludbreg – TEHNIČAR/KA ZA MEHATRONIKU

Novi četverogodišnji upisni program u Srednjoj školi Ludbreg – TEHNIČAR/KA ZA MEHATRONIKU

Srednja škola Ludbreg dobila je suglasnost od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja za izvođenje obrazovnog programa Tehničar/ka za mehatroniku.

Riječ je o četverogodišnjem obrazovnom programu koji povezuje znanja iz elektronike, strojarstva i računalstva.

-Zanimanje je to koje podjednako privlači i mladiće i djevojke, ponajviše zato što visoko automatizirani, sofisticirani strojevi i uređaji nisu prisutni samo u industriji, već se u obliku kućanskih aparata, glazbenih i video uređaja, kamera, uredskih i drugih uređaja nalaze svugdje oko nas. Zbog stalnog napretka tehnike u kojoj više nema oštrih granica pojedinih stručnih područja, pojavila se potreba za stručnjacima koji će moći projektirati, rukovati i održavati takve mehatroničke sustave.- poručuju iz Srednje škole Ludbreg.

Navode kako će nakon četverogodišnjeg obrazovanja, tehničar za mehatroniku biti osposobljen za rad na kompleksnoj opremi i sustavima. Drugim riječima moći će projektirati, nadograđivati i održavati mehatroničke sustave – strojeve, alate i uređaje koji se sastoje od elektroničkih, strojarskih, optičkih, automatiziranih i kompjuteriziranih sklopova. Moći će nadzirati vođenje složenih procesa u pogonima izrade mehatroničkih uređaja, baviti se projektiranjem automatskih strojeva, naprava i alata te prema potrebi nadograđivati navedene uređaje.

Područje rada tehničara za mehatroniku:

– robotika (programiranje industrijskih robota, izrada i programiranje mobilnih robota)

– industrija (projektiranje, programiranje i održavanje proizvodnih sustava)

– servisi (računala, medicinska oprema, uredska oprema, printeri, uređaji za zabavu, strojevi za domaćinstvo…)

– laboratoriji (mjerni instrumenti, kalibriranje senzora, vage…)

Ovaj program omogućuje stjecanje znanja potrebnih za polaganje državne mature (na višoj razini) i to s mogućnošću upisa na fakultete strojarstva, brodogradnje, elektrotehnike, mehatronike te drugim tehničkim fakultetima i stručnim studijima u STEM području.

Uz školovanje za tehničara/ku za mehatroniku, Srednja škola Ludbreg nudi i četverogodišnje obrazovanje za strojarskog računalnog tehničara/ku, trogodišnje obrazovanje za CNC operatera/ku, dualne obrazovne programe za prodavača, kuhara, CNC operatera, jedinstveni model obrazovanja za strojobravara, tokara i pekara te obrazovanje po prilagođenom programu ili individualiziranom programu uz općeobrazovne predmete za zanimanje pomoćnog kuhara/ice i slastičara/ke te pomoćnog vrtlara/ke.

Brošuru s opisom svih obrazovnih programa možete pronaći OVDJE.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content