Poljoprivredna zadruga Ludbreški kraj broji pedesetak članova i u kooperantskom je odnosu s najvećom prehrambenom tvrtkom, Podravkom, koja putem zadruge otkupljuje proizvedeno voće i povrće od zadrugara.

-Prilikom osnivanja zadruge željeli smo okupiti poljoprivrednike u našem kraju, male poljoprivredne proizvođače, mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su poznata po proizvodnji i po radu u polju, ali nažalost i nedovoljno cijenjena za isti. Svi oni mukotrpno rade da bi proizveli svjež i zdrav poljoprivredni proizvod bez kojeg mi danas ne možemo, a za koji su oni premalo ili uopće nisu plaćeni. Podravka nam je tu dala jednu sigurnost, tj. siguran otkup njihovih proizvedenih proizvoda i poštenu cijenu za te proizvode koja svake godine raste, tako da je i ove godine veća nego prošle, te svaki proizvođač zna zbog čega radi i da će mu se trud isplatiti – rekao je Saša Lenček.

Trenutno razmišljaju da uz proizvodnju povrća i voća, a na upit poljoprivrednika ratarskih kultura, zadruga od ove godine počne ugovarati i otkup žitarica kako bi i oni imali koristi od zadruge.

-Upravo iz tog razloga, sredinom mjeseca veljače planira se za sve zainteresirane poljoprivredne proizvođače održati tribina i predavanje o ugovaranju proizvodnje i otkupa voća, povrća i žitarica. Predavanje će održati tvrtka Podravka d.d., a o točnom datumu i vremenu održavanja predavanja naknadno ćemo Vas obavijestiti putem Radio Ludbrega te putem internetskih portala. – kaže Lenček.

Cilj spomenute tribine i radionice je povećati suradnju PZ Ludbreški kraj, odnosno njezinih zadrugara i kooperanata s tvrtkom Podravka d.d. kako bi se povećale količine domaće sirovine u proizvodima Podravke d.d. na obostrano zadovoljstvo.

-Pozivamo sve zainteresirane, sve  poljoprivredne proizvođače koji žele surađivati sa zadrugom i putem zadruge da dođu na radionicu i čuju iz prve ruke što Podravka nudi u novoj sezoni, ali i koje pogodnosti ih očekuju ukoliko postanu član naše zadruge –zaključuje Lenček.

Za više informacija možete se obratiti predsjedniku Zadruge, Saši Lenčeku na broj mobitela 098 844 415, ili osobno doći u sjedište zadruge koje se nalazi u sklopu Poduzetničkog inkubatora u Hrastovskom.