);
Nova akcija darivanja krvi u utorak 2. veljače

Nova akcija darivanja krvi u utorak 2. veljače

Tijekom siječnja održane su dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg. Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi tako je održana u Svetom Petru. Odazvao se velik broj mještana općine Mali Bukovec kao i cijelog ludbreškog kraja.

Odazvalo se 72-oje, a punktirano je 68 doza krvi. Među darivateljima je bio i Franjo Mužic koji je krv darivao 117 puta.

Druga siječanjska akcija darivanja krvi održana je u Svetom Đurđu, a prikupljeno je 55 doza krvi. Ovom prigodom, između ostalih, krv je po 107. put darivao Josip Grabarić iz Selnika, Stanku Gložiniću iz Ludbrega to je bio 95. put, Tomo Opica iz Bolfana dao je krv po 88 puta, Marija Kraljić iz Ludbrega 53., Marija Međimorec iz Struge 51., Marija Milak iz Svetog Đurđa te Vesna Simić iz Hrženice krv su dale po 50. puta.

Nova akcija bit će održana u utorak 2. veljače u restoranu “Podravska ruža” u Malom Bukovcu.

Osobe koje su preboljele COVID 19 mogu pristupiti akciji dobrovoljnog darivanja krvi ako im je od posljednjeg simptoma bolesti proteklo 28 dana.

Iz ludbreškog Crvenog križa zahvaljuju svim dosadašnjim darivateljima krvi. – Ruka koja daje iznad je ruke koja prima – poručuju.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content