);
Nordijsko hodanje okupilo brojne sudionike

Nordijsko hodanje okupilo brojne sudionike

Uz Planinarski pohod na Kalnik jučer, 19. ožujka, održana je još jedna aktivnost u sklopu ‘Welcome spring festivala’. Riječ je o nordijskom hodanju čiji je glavni organizator bila udruga “Narcisa” Ludbreg.

-Udruga Žene u bori protiv raka dojke ‘Narcisa’ od svojih početaka usmjerena je na prevenciju te bolesti i uvijek smo napominjali kako je u tome važna fizička aktivnost, kako za mentalno tako i za fizičko zdravlje. Kod nordijskog hodanja je plus što se sudionici mogu uključiti bez obzira na dob, i mladi i stariji. Naravno, tempo hodanja i trasu mogu prilagoditi svojim mogućnostima. Dodatan plus je i to što su starije osobe stabilnije sa štapovima za nordijsko hodanje, koji su ujedno i jedino ulaganje. – poručuje Gordana Loparić, predsjednica udruge ‘Narcisa.

Start i cilj bio je na Otoku mladosti gdje su se uz ‘Narcise’ okupile brojne prijateljske udruge iz Varaždina, Preloga, Strmca, Nedelišca, Goričana.

– Svi smo imali jedan lijepi, aktivni, pozitivni početak proljeća koji će nas potaknuti na daljnji bolji i aktivniji rad. – poručuju iz Udruge Narcisa.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content