);
NK Poljanec slavi 90 godina uspješnog djelovanja

NK Poljanec slavi 90 godina uspješnog djelovanja

NK Poljanec prve dvije subote u srpnju slavi 90. klupski rođendan. Ovaj nogometni sportski kolektiv drugi je najstariji klub na području Grada Ludbrega osnovan 15. veljače 1932. godine. Trinaest godina starija od NK Poljanec je jedino ludbreška ‘Stara dama’ Podravina koja je osnovana 1919. godine.

-Prve srpanjske subote u poslijepodnevnom terminu organizirali smo revijalnu utakmicu mlađih kategorija NC Sveti Đurđ, a odmah poslije utakmicu All Star reprezentacija NS Ludbreg ‘Mladi’ i ‘Stari’. ‘Mlade’ je izabrao i vodio Damir Sačer, a ‘Stare’ Jurica Vručina. Pošto među ‘izbornicima’ vlada veliko nogometno rivalstvo utakmica nije bila ‘na puno golova’ već je važno bilo pobijediti. Iako je golova bilo manje nego što ih je možda publika očekivala, jer radilo se o revijalnom susretu, ipak vjerujem da su gledatelji bili zadovoljni. Imali smo sreće što je kiša osvježila dan i učinila teren mekanijim – rekao je Vedran Bobetić, predsjednik NK Poljanec.

U revijalnoj utakmici, prve subote, ‘Mladi’ su tek preokretom u posljednjim trenucima minimalno pobijedili ‘Stare’ rezultatom 3:2. Golovi su padali u drugom poluvremenu, a ‘Stari’ su dva puta bili u vodstvu. Ipak, ‘Mladi’ su imali više snage i u samoj završnici preokretom došli do minimalne pobjede. Za pobjednike golove su postigli Tin Horvat, Patrik Mraz i Dario Struški, a za poražene dva pogotka postigao je novi igrač NK Drava-Ajax Bojan Vručina. Za najljepšeg igrača utakmice proglašen je igrač Zadrugara Nikola Pačko, a u žiriju je bila hrvatska rukometna reprezentativka Ivana Dežić te njezina najbolja prijateljica Lena Ljubić. Za najboljeg igrača utakmice peharom je nagrađen Dario Struški, strijelac pobjedničkog pogotka.

Sljedeće subote NK Poljanec nastavlja s proslavom 90. rođendana i također priprema atraktivni nogometni program. Najprije će utakmicu igrati mladi nogometaši NC Sveti Đurđ, a zatim će revijalnu utakmicu igrati Selekcija veterana HNS-a i veterani NK Poljanec. I poslije ovih utakmica vrtna je zabava, ovaj put uz tamburaše. Dakle, za svakog ponešto.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content