);
NEVEN JERBIĆ ‘Ludbreg mi je više pri srcu’

NEVEN JERBIĆ ‘Ludbreg mi je više pri srcu’

Neven Jerbić rođen je 1970. godine, , od 1996. godine živi u Ludbregu, a od 1998. godine djelatnik je Radio Ludbrega gdje je urednik informativnog programa. U te 23 godine urednik je i voditelj sportske emisije “Fair-play” u kojoj se slušateljstvu govori o dosezima ludbreških sportašica i sportaša. U njegovoj emisiji gostovali su poznati hrvatski sportaši poput Davora Šukera, Željka Mavrovića, Branka Zorka, Sare Kolak, Stojka Vrankovića, Ede Pezzia i mnogi, mnogi drugi. Emisiju su oplemenili svojim jinglovima i poznati hrvatski komičari Željko Pevan i Zlatan Zuhrić-Zuhra. U navedenom razdoblju govorilo se o mnogim odličnim rezultatima, a posebno su zanimljive bile reportaže s dočeka Sare Kolak nakon olimpijskog zlata te dijelovi od stotinjak izravnih radio prijenosa utakmica ludbreških klubova. U Hrastovskom je 5. prosinca prošle godine obilježeno i 1000. izdanje emisije u sklopu koje se dodjeljuju i nagrade najuspješnijim ludbreškim sportašicama, sportašima, klubovima i sportskim djelatnicima.

– U Varaždinu sam živio 26 godina, ovdje sam isto toliko. Danas se više osjećam kao Ludbrežanin, neke kvartove u Varaždinu više ni ne ne znam. S druge strane Ludbreg mi je više pri srcu – kaže nam Neven.

U Ludbregu je imao i uspješnu košarkašku karijeru, tri puta bio je najbolji strijelac kluba, jednom i skakač, osvojio je mnoga prvenstva s “Grafičarom”, a kao najbolji osobni doseg ističe 27 postignutih koševa preko Mađara Kornela Davida koji je u karijeri nastupao za Chicago Bullse.
Napisao je i sedam sportskih knjiga i publikacija, piše o sportu za “Ludbreške novine” i Portal Grada Ludbrega, bio je tajnik RK “Ludbreg”, bavio se rukometom u RK “Varteks”, odbojkom u OK “Varaždin, nastupao na krosevima “Sportskih novosti”. Spikira na utakmicama košarkaša i nogometaša, uvijek je prisutan uz ambiociozne projekte ludbreškog sporta.

Nagrada Grada Ludbrega ipak ga je malo zatekla. – Nagradu sam očekivao u nekim drugim razdobljima života kad sam bio na sportskom vrhuncu. Mnogo mi znači, s obzirom na sve, imam osjećaj kao da sam dobio Nagradu New Yorka. Kroz posao koji obavljam imao sam uistinu priliku upoznati brojne ljude, sudjelovati u organizaciji brojnih događaja, ali posebno se ističe doček Sare Kolak na Trgu, prijenose utakmica Grafičara, posebno onu iz Virja kad je 2013. godine ostvaren plasman u Prvu ligu. U tom podravskom košarkaškom selu bio je cijeli Ludbreg. Neponovljivo – prisjeća se Neven te ponosno naglašava: – Ludbreg je prepoznatljiv na hrvatskoj sportskoj sceni ponajviše po sportašicama :Sari, Ivani, hrvačicama. Ovdje je plodno tlo za sport. Discipliniranost je u genima. Brojne tvrtke trebale bi to više prepoznavati – zaključuje.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content