);
‘Nastojim održati ovo naše malo naselje živim’

‘Nastojim održati ovo naše malo naselje živim’

Susret sa šezdeset osmogodišnjim Jovicom Jankovićem dogovorili smo u njegovom domu u Segovini gdje živi sa suprugom Loredanom, kćerkama Natašom i Suzanom te majkom Marijom. Jovica je već 21 godinu u mirovini koju je zaradio radeći cijeli radni vijek u Poletovoj trgovini namještaja u Ludbregu.

-Živim u Segovini, mirnom naselju udaljenom svega sedam kilometara od Ludbrega. Segovina je nekad bila u sastavu Koprivničko-križevačke županije no uspjeli smo ju prebaciti u Varaždinsku županiju. Zapravo to je pretposljednje mjesto koje je pripojeno Gradu Ludbregu kojemu je kasnije pripojen i Poljanec. Prema prošlogodišnjem popisu stanovništva u našem mjestu živi 41 osoba u 15 obiteljskih kućanstava. Kao vijećnik Vijeća mjesnog odbora Segovina nastojim što više surađivati s odgovornim osobama na čelu institucija koje djeluju na području Grada Ludbrega te nastojim održati ovo naše malo naselje živim. Uspjeli smo asfaltirati cestu do našeg sela te izgraditi vodovodnu mrežu. Uz pomoć Grada i u suradnji sa Srpskim narodnim vijećem iz Zagreba obnovili smo i naš Društveni dom. Veselimo se što su prije desetak godina dvije obitelji došle živjeti u naše mjesto čak iz Varaždina. Vjerujem da će mir i život u prirodnom okruženju privući još neke obitelji u narednom razdoblju – rekao je Jovica Janković, dobitnik Zahvalnice Grada Ludbrega.

Jovicu Ludbrežani poznaju po vedroj naravi, kao susretljivog sugovornika spremnog za razgovor kao i za rješavanje svakodnevnih problema. Za pripojenje Segovine Ludbregu njegove su zasluge najveće, a za stvaranje povoljnih uvjeta za život i rad ljudi u ovom naselju biti će još prilika koje Jovica zasigurno neće propustiti. Naime, naš sugovornik smatra da se broj stanovnika u Segovini može i povećati jer njegovo geslo glasi: ‘Državnu politiku niti možemo niti želimo mijenjati, ali našu selsku moramo.’

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content