Nastavljena tradicija sajmovanja u Ludbregu

Nastavljena tradicija sajmovanja u Ludbregu

Jedna od najznačajnijih manifestacija tijekom Dana ludbreške Svete nedjelje zasigurno je tradicionalni Ludbreški sejem koji već punih 29 godina okuplja lokalne gospodarstvenike te stvara poduzetničke prilike, povezuje poslovne partnere i jača poduzetničke kapacitete poduzetnika te obrtnika.

Na gradskom trgu i ovoga se puta prodaju različiti proizvodikao što su suveniri, ručni radovi, dječja oprema, knjige, cvijeće, kožna galanterija, proizvodi od meda, kupinovo vino, ljekovito bilje, bučino ulje, poljoprivredna mehanizacija, kovani alati, inox proizvodi i mnogi drugi.

-Gospodarstvo je pokazalo da je žilavo i da se vrlo lako prilagodi. Drago mi je da smo uspjeli održati tradiciju sajmovanja u Ludbregu te da se broj sudionika približio broju koji smo imali ranijih godina. Nadam se da će svi koji su došli dobro prezentirati svoje proizvode i uspjeti prodati ih, odnosno sklopiti nove poslove. Ludbreg je jedan od najboljih primjera kako ova pandemija nije utjecala na slom svakodnevnog života. Gospodarstvo je raslo, izvoz je rastao, broj zaposlenih je stabilan i to dokazuje da je investiranje u gospodarstvo najbolji put za razvoj pojedinih sredina. – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić prilikom jučerašnje posjeta sajmu kojem se priključila i delegacija Varaždinske županije na čelu sa županom Anđelkom Stričakom i njegovom zamjenicom Silvijom Zagorec.

-Kad pogledamo naše vrijedne obrtnike i poduzetnike, polako dosežemo rezultate iz 2019. godine, ne samo kad govorimo o proizvodnoj djelatnosti, nego i u turizmu. Znamo da je 2019. godine Jadran imao 95 posto noćenja, a samo 5 posto odnosilo se na cijelu Hrvatsku, od toga 2,5 posto na Zagreb. Sad vidimo koliko imamo prostora za nadogradnju i razvoj turizma, a polako se vraćamo na brojke iz 2019. godine – istaknuo je Stričak.

Za kraj napomenimo kako je pokrovitelj ovogodišnjeg sajma koji će biti otvoren do nedjelje ludbreška tvrtka Ducati komponenti d.o.o. 

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content