);
Nastavlja se ‘Glazbeni kolovoz’ – vrijeme je za flaute

Nastavlja se ‘Glazbeni kolovoz’ – vrijeme je za flaute

Nakon jazz večeri u predivan atrij dvorca Batthyany stižu nagrađivane flautistice Barbara Kšenek, Maja Mustapić, Dunja Đurđević i Barbara Tomić. Riječ je o kvartetu flauta ‘Monochromia’ koji će nas počastiti djelima stranih i domaćih autora.

Koncert će se održati u petak, 12. kolovoza s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Kvartet flauta „Monochromia“ komorni je sastav osnovan 2017. godine pod vodstvom Karoline Šantl – Zupan, red.prof.art. Čine ga studentice Muzičke akademije u Zagrebu: Dunja Đurđević, Barbara Kšenek, Lucija Družinec i Barbara Tomić. Kvartet je uz mnogobrojne interne nastupe održao i samostalne recitale u Glazbenoj školi u Požegi, Pakracu, Novoj Gradiški i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu sa djelima stranih i domaćih autora.
Redovito sudjeluje u ciklusu “Virtuoso” studenata Muzičke akademije te su česti gosti na različitim kulturnim manifestacijama u gradu Zagrebu.
Kvartet je osvojio 1. nagradu na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu, 2018. godine, kao i 1. nagradu na istom natjecanju 2019. godine te 1. mjesto na državnom natjecanju HDGPP 2018. godine. Također su dobitnice Oscara znanja kojeg dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje za akademsku godinu 2018./2019.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content