);
Nastavlja se ‘Glazbeni kolovoz’, slijedi koncert Zagreb Brass Quinteta

Nastavlja se ‘Glazbeni kolovoz’, slijedi koncert Zagreb Brass Quinteta

Ulazimo u drugi tjedan održavanja programa ‘Glazbeni kolovoz’ u organizaciji Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ u kojem nas očekuje koncert Zagreb Brass Quinteta koji njeguje širok repertoar, koncentrirajući se na skladbe originalno napisane za brass kvintet, ali nisu im strane ni obrade simfonijskih i komornih djela svih epoha, kao ni jazz ili filmska glazba.

U Ludbregu su već gostovali i priredili vrhunski glazbeni show, ništa manje ne očekuje se ni ovoga puta. Koncert će se održati u prostoru dvorca Batthyany, 13. kolovoza, s početkom u 20:30 sati.

O Zagreb Brass Quintetu

Zagreb Brass Quintet je nastao 2018. godine od tadašnjih studenata Muzičke akademije u Zagrebu.

Vođeni entuzijazmom, željom za napredovanjem te idejom kvalitativnog iskakanja od okoline, ansambl su osnovali danas istaknuti solisti, profesori i orkestralni glazbenici, trubači Peter Firšt i Alen Vađunec, hornist Ante Medvidović, trombonist Mate Đuzel i tubist Mihael Hrgar.

Kvintet je do sad zabilježio nastup i predstavljanje uživo na Prvom programu Hrvatske Radiotelevizije, održao koncerte u Zagrebu (KD Blagoje Bersa, CZK Novi Zagreb, Hrvatsko narodno kazalište, Europski Trg, Glazbeni paviljon, Pop-Up Summer Festival), Ludbregu, Imotskom, Postirima i Celju (Slovenija)…

Sudjelovali su kao jedan od trinaest brass kvinteta iz cijelog svijeta izabranih putem video-audicije na Phillip Jones International Brass Ensemble Competition u Manchesteru u srpnju 2019. godine.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content