Kreativno i veselo bilo je 6. travnja u ludbreškom Međugeneracijskom centru. Naime, tamo se održao prvi dio, sada već tradicionalnog izrađivanja uskrsnih ukrasa – ponajprije pisanica po kojima radionica i nosi naziv. „Ludbreška pisanica“ kao i svake godine održana je u organizaciji Likovnog udruženja Ludbreg kao dio projekta likovnih radionica.

-Svakako kroz dulji niz godina iskazala se potreba za poticanje  pojedinca na izražavanje sebe kroz umjetnost. Kroz ovakve radionice usvajaju se razne tehnike rada te se razvija sposobnost pronalaženja alternativnih rješenja i razmišljanja. Isto tako, želimo potaknuti roditelje, bake, djedove, ujne, tete da provedu inspirativno kvalitetno vrijeme s djecom, što nam u ovo užurbano doba uvelike nedostaje. – objašnjava voditeljica LUL-a i uskršnje radionice, Elvira Štabi.

Čini se kako im svake godine to sve više polazi za rukom. Na ovogodišnjoj uskršnjoj likovnoj radionici prisustvovalo je 20-ak djece školske i predškolske dobi te roditelja, baka, djedova, teta, ujna. Među njima je bio i četverogodišnji Vid kojeg smo zatekli u stvaranju njegove treće pisanice. – Sad bum naslikal cvijeteka. Već sam napravil dvije pisanice i još budem bar tolko. – otkrio nam je.

– Pretežito se služe tehnikom akrilika, mada u zadnjih godina do izražaja dolazi i hoby materijal kao što je dekupaž salvetna tehnika. Tu su naravno i prirodni materijali. Za svakog ono što mu najbolje odgovara. – dodaje voditeljica.

Financijski segment osiguran je od strane Grada Ludbrega prema projektu likovnih  radionica, pa su tako pribor i materijali za ukrašavanje i ovoga puta bili osigurani za sve sudionike. Ukoliko je netko zapeo u izradi ili mu je ponestalo kreativnih ideja u pomoć su priskočili volonteri i volonterke LUL-a. Dakle, izlike za odustajanje nije bilo.

Drugi dio uskršnje radionice održat će se 13. travnja u prostorijama društvenog doma Vinogradi  Ludbreški u suorganizaciji LUL-a sa Mjesnom organizacijom Crvenog križa Vinograda Ludbreških  i Vijećem mjesnog odbora Vinograda Ludbreških s početkom u 14 sati.

Tradicionalno, sve izrađene pisanice i ukrase moći ćete razgledati u izložbenom prostoru hotela RAJ Ludbreg od 15.04.2019. do 23.04.2019., a one najbolje, prema odluci LUL-a, putovat će na izložbu u Pitomaču.