);
‘Narcise’ izložile svoje kreativne radove – razgledati ih možete do kraja tjedna

‘Narcise’ izložile svoje kreativne radove – razgledati ih možete do kraja tjedna

U izložbenom prostoru dvorca Batthyany u predvečernjim je satima otvorena izložba slika i rukotvorina „Kreativnost je moj lijek”. Riječ je o drugoj ovogodišnjoj izložbi u sklopu programa „Ludbreg petkom” kojeg provodi Centar za kulturu i informiranje ‘Dragutin Novak’.

Autorice izložbe su tri članice udruge ‘Narcisa’- Verica Kovač Tayfour, Ruža Novak i Irena Jantol – kojima je ovo ujedno i prva izložba.

– Svatko od nas na teže životne situacije reagira drugačije i često je ta naša reakcija važnija od samog događaja. Netko se odluči baviti sportom, netko poezijom, netko se povuče u sebe, a netko je evo kreativan, baš kao ove naše članice i današnje autorice. Ja im se od srca zahvaljujem što su podijelile svoju osobnost i svoju privatnost s nama kroz svoje radove. – prilikom otvorenja izložbe kazala je Gordana Loparić ispred udruge ‘Narcisa’.

Gordana Loparić

Izložba se sastoji od dva dijela – slika i rukotvorina.

Za slikarski dio zaslužna je Verica Kovač Tayfour koja je svoju strast pronašla upravo u boji, kistu i platnu. – Nisam vjerovala da ja to mogu, a sada uživam u tome. Boje su te koje odmaraju. Ne volim vidjeti prazne zidove pa me to zapravo potaknulo da ih sama popunim svojim slikama. – kazala je Verica.

Verica Kovač Tayfour

Ruža Novak izložila je nekoliko radova od konca koji su nastali tehnikom heklanja. – Volim izrađivati predmete od vune, konca i prirodnih materijala, jer me to opušta i stvara zadovoljstvo novih kreacija. – objasnila je Ruža.

Ruža Novak

Irena Jantol predstavila se rukotvorinama koje izrađuje od prirodnih materijala. – Prije dvije godine saznala sam da imam metastatski karcinom pluća. Svoju snagu za daljnju borbu pronašla sam u izradi rukotvorina, to me ispunjava, opušta i pomaže mi da ne mislim puno o svojoj bolesti. poručila je Irena.

Irena Jantol

Često puta psiholozi savjetuju da čovjek treba biti kreativni kako bi mogao iz sebe izbaciti sve ono negativno, jer nas stres u današnje vrijeme čini ne samo nervoznima, nego nas čini i podložnijima raznim bolesnima. Stoga, drago mi je da su se Narcise uključile u program ‘Ludbreg petkom upravo s ovom izložbom i ovim nazivom koji nosi pozitivnu poruku. Drago mi je da su autorice izložbe pronašle nešto što ih ispunjava i veseli. – kazao je ravnatelj Centra za kulturu i informiranje „D. Novak”, Branko Dijanošić koji je i otvorio izložbu.

Gordana Loparić i Branko Dijanošić

Ovom izložbom udruga ‘Narcisa’ ujedno obilježava tri događaja. Prvi je Dan mimoza koji se inače obilježava treće subote u siječnju, no zbog epidemije ga nisu mogle obilježiti drugačije. – Drugi je Dan borbe protiv raka (4.2.), a treći Dan crvenih haljina. Naime, članice udruge su na otvorenje izložbe odjenule jedan crveni odjevni predmet u znak podrške ženama koje su oboljele od moždanog udara.- za kraj je dodala Gordana Loparić.

Izložbu u izložbenom prostoru dvorca Batthyany možete razgledati u subotu (6.2.) u periodu od 10 do 12 sati i u nedjelju (7.2.) od 16 do 18 sati.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content