);
‘Narcise’ i ‘Žene iz centra svijeta’ održale svoje redovne skupštine

‘Narcise’ i ‘Žene iz centra svijeta’ održale svoje redovne skupštine

Udruga ‘Narcisa – žene u borbi protiv raka dojke’ 13. svibnja je u vijećnici Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ održala svoju redovnu izvještajnu skupštinu na kojoj su usvojena izvješća o radu društva u 2021. godini te plan rada za 2022. godinu.

Predsjednica Gordana Loparić istaknula je kako je ovo jubilarna deseta skupština Udruge, stoga se u svom emotivnom govoru osvrnula na same početke.

Gordana Loparić
Gordana Loparić

– Na ovom mjestu na kojem se danas nalazimo je sve i započelo. Stvorila se ‘Narcisa’ uz moju mamu, Nadu Kapusta, i nekoliko žena. Danas nas ima puno više i svaka je aktivna prema svojim mogućnostima. U ‘Narcise’ ulažemo ono što nam nitko ne može platiti, a to je naše vrijeme. Svrha i cilj osnivanja udruge je bio da ni jedna žena ne bude sama. Kroz deset godina dotakle smo sve teme – stres, razna oboljenja, emocije. Educirale smo se i puno toga naučile. Najvažnije, nismo bile same. – istaknula je i dodala kako članice zajedno idu dalje kroz svakodnevne životne situacije.

Po završetku redovne izvještajne skupštine Udruge Narcisa održana je izborna skupština Udruge ‘Žene iz centra svijeta’.

Nakon usvajanja izvješća i Plana rada izglasano je vodstvo udruge za idući četverogodišnji mandat. Za izvršni odbor izabrane su Biserka Kutnjak, Jadranka Draganić, Iva Havaić, Anica Happ, Željka Šegović, Ruža Novak i Ana Katana. U novi saziv Nadzornog odbora izabrani su Stjepan Žganjer, Božica Ranilović i Zvjezdana Roščić.
Skupština je potvrdila i ključne dužnosti, pa će u mandatu 2022-2026 predsjednica udruge i dalje biti Ana Katana, a tajnica Iva Havaić.

Ana Katana
Ana Katana

– Zahvaljujem se u ime izabranog rukovodstva na ukazanom povjerenju da i dalje vodimo udrugu. Uz pomoć novih mladih snaga u službi Grada i Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ sigurni smo da će našu udrugu učiniti još prepoznatljivijom i na širem području. Imamo ideje, imamo volje, treba nam samo zdravlja. – poručila je reizabrana predsjednica Ana Katana.

Spomenimo i kako su gošće skupštine bile ‘Pajdašice’ te Aleksandar Horvat. Po završetku službenog dijela održan je zajednički domjenak.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content