);
Na gradskom stadionu napravljen sustav za navodnjavanje

Na gradskom stadionu napravljen sustav za navodnjavanje

Ludbreška Podravina drugi je klub na području Grada Ludbrega koji je dobio moderni sustav za navodnjavanje travnjaka. Prije Podravine navodnjavanje su napravili vlastitim klupskim sredstvima u Zadrugaru iz Hrastovskog. Podravina je iskoristila i sredstva koja je moguće povući prijavom na natječaj Županijskog nogometnog saveza Varaždin. Naime, ŽNS potiče gradnju sustava za navodnjavanje nogometnih travnjaka kako bi se poboljšali uvjeti za igru naročito u ljetnim mjesecima. Za vrijeme suše, trava na terenima koji se ne zalijevaju uglavnom propada, a samo zalijevanje iziskuje mukotrpno razvlačenje vatrogasnih cijevi po travnjaku. Najviše se cijevi na ludbreškom stadionu ‘narazvlačio’ tajnik NK Podravina Vitomir Namjesnik pa je popularni Vito svesrdno pomagao dečkima iz specijalizirane tvrtke iz Preloga koji su pet dana izvodili radove.

-Od ŽNS-a ćemo dobiti povrat od 40 tisuća kuna, a Grad Ludbreg nam je sufinancirao još velikih i značajnih 100 tisuća kuna. Sustav za navodnjavanje travnjaka na gradskom stadionu ima čak 24 raspršivača. Četiri su reda po četiri špricaljke na samome terenu, po dvije su iza svakoga i kod svake korner zastavice je jedna. Radovi su trajali tjedan dana, a prije postavljanja cijevi skinute su ‘paže’ s travnjaka koje su vraćene na isto mjesto tako da će seniorska ekipa moći već sutra moći nesmetano trenirati te kasnije igrati kup i prvenstvene utakmice na domaćem travnjaku. Osim toga sljedeće subote nam na pripreme dolaze i mladi hrvatski nogometaši. Pet dana boravit će reprezentacije U15 i U16, a nastavno reprezentacija U17 – rekao je Vitomir Namjesnik, tajnik Podravine.

Sustav za navodnjavanje potpuno je automatiziran te omogućuje pripremu terena prije same utakmice kao i tijekom poluvremena što će omogućiti našoj ekipi da postiže još bolje rezultate. Naime, travnjak se može ‘ubrzati’ vlaženjem po želji domaćina.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content